Răsfăţ marin pentru tot corpul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită mixului de minerale din compoziţia lor, algele au efect de eliminare a toxinelor. Tocmai de aceea, folosirea produselor care conţin aceste ingrediente îmbunătăţeşte considerabil aspectul pielii. 

Algele au în conţinut un nivel ridicat de iod, calciu, potasiu, magneziu, cupru, zinc, fier, cobalt, fosfor, fluor, dar şi de vitamine şi de grăsimi. În funcţie de elementele pe care le reţin din apa mării, algele au proprietăţi diferite.

Astfel, alga cunoscută sub numele de fucus vesiculosus, în contact cu pielea, stimulează transpiraţia, care ajută la eliminarea toxinelor.

Bogată în iod, această algă intensifică procesul de slăbire şi de combatere a celulitei. Pe de altă parte, spirulina, algă bogată în proteine pure şi în acizi graşi esenţiali, hrăneşte pielea şi îi redă elasticitatea.

Detoxifierea începe în cadă

Chiar dacă nu poţi beneficia de tratamente cu alge la malul mării, te poţi bucura de proprietăţile lor chiar la tine acasă. Poţi începe ritualul de înfrumuseţare prin adăugarea tratamentelor pe bază de alge în apa de baie. Poţi încerca Aromatic Seaweed Bath de la Pevonia Botanica (1), preţ: 95 lei, tratament care conţine Centella asiatica, spirulină şi fucus vesiculosus şi care ajută la eliminarea toxinelor.

În acest fel faci primul pas pentru îmbunătăţirea aspectului pielii. Dacă nu ai timp să stai prea mult în cadă, poţi încerca gelul de duş detoxifiant de la Bentley Organic (2), preţ: 25 lei, care conţine grepfrut, lămâie şi iarbă de mare, combinaţie ce purifică şi tonifică pielea şi-ţi lasă un miros natural proaspăt de citrice şi de mare. Apoi, pentru creşterea tonusului şi a elasticităţii pielii, poţi recurge la împachetările cu alge, recunoscute pentru faptul că elimină aspectul neplăcut de coajă de portocală.

Poţi încerca un tratament pe bază de nămol de alge Guam de la Lacote (3), preţ: 173 lei, care are un conţinut ridicat de fucus, argilă, castan sălbatic şi uleiuri esenţiale. Aceste substanţe aduc pielii cantităţi importante de săruri minerale şi de oligoelemente, favorizând remineralizarea cutanată şi metabolismul celular.

Tratamentul este recomandat 30 de zile şi se poate folosi timp de 45 de minute. După îndepărtarea nămolului, pentru calmarea pielii şi pentru hidratare suplimentară, poţi folosi Crema Gel pe bază de Nămol de Alge Guam (4), preţ: 55 lei.

Algele brune, ideale pentru tenul gras

Produsele pe bază de alge pot fi folosite cu succes şi pentru îngrijirea tenului. Datorită proprietăţilor de curăţare a pielii, algele, în special cele brune, sunt indicate mai ales persoanelor care au tenul gras. Dacă şi tu te afli în această categorie, pentru hidratarea feţei poţi folosi crema Seaweed Mattifying Day Cream (5) de la The Body Shop, preţ: 52 lei, ce pătrunde rapid în piele, nu blochează porii şi nu conţine grăsimi.

După aplicare, pielea capătă aspect sănătos, fără luciu. Pe timp de noapte, poţi încerca Seaweed Clarifying Night Treatment (6), preţ: 51 lei, un gel hidratant neuleios care pătrunde rapid în piele, curăţă şi echilibrează sebumul din zonele cu probleme.

În acelaşi timp, hidratează zonele uscate şi oferă protecţie pe durata întregii zile. În cazul în care ai părul gras, poţi încerca, din aceeaşi gamă, şamponul Rainforestantisebum de la The Body Shop (7), preţ: 28 lei, care combate excesul de sebum, redând în acelaşi timp strălucirea părului.

Protecţie solară cu preparate din alge

Ţinând cont că razele soarelui sunt din ce în ce mai puternice, este bine ca în această perioadă să nu ieşi din casă fără a-ţi aplica o cremă cu protecţie solară. Poţi opta pentru Seaweed Mattifying Moisture Lotion SPF 15 de la The Body Shop (8), preţ: 60 lei, loţiune hidratantă care se absoarbe uşor, nu formează depozite uleioase, are efect răcoritor şi controlează sebumul şi luciul în exces.

Dacă ai o piele care se bronzează gradual, poţi încerca crema Green People de la Rangali (9), preţ: 84 lei, care conţine alge, aloe vera, ceai verde şi avocado organice şi oferă protecţie solară moderată. 

Specialistul nostru
Beatrice Raţiu

consultant în slăbire
şi remodelare corporală


Tratamentele pe bază de alge marine elimină excesul de apă din organism, dar reduc şi depozitele de grăsime şi conferă fermitate pielii. De asemenea, energizează întregul organism şi reduc nivelul stresului.

Algele sunt indicate în caz de celulită edematoasă grad II şi III şi de vergeturi localizate pe fese, pe coapse şi pe abdomen. Sunt indicatezece şedinţe intensive, de două-trei ori pe săptămână.

În urma acestor proceduri, este intensificată scăderea în greutate, de 4-6 kilograme pe tratament, dar şi în centimetri, 14-16 cm în circumferinţă (un număr la haine), iar celulita se reduce cu un grad.

Atenţie!

Dacă eşti alergic la iod, evită folosirea produselor care conţin alge.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite