Răsfăţ pentru piele cu struguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răsfăţ pentru piele cu struguri
Răsfăţ pentru piele cu struguri

Deşi detoxifică organismul, te fereşti să-i consumi în cantităţi mari, fiindcă îngraşă. Ei bine, folosiţi în tratamentele cosmetice, strugurii menţin tinereţea pielii şi modelează corpul, favorizând slăbirea.

Tratamentele cosmetice pe bază de struguri poartă numele de vinoterapie, iar efectul benefic se datorează bogăţiei de antioxidanţi din aceste fructe.

Polifenolii din struguri ajută la sporirea nivelului intracelular de vitamina C şi contribuie la întărirea vaselor de sânge. În plus, reduc acţiunea nocivă a radicalilor liberi de 50 de ori mai eficient decât vitamina E şi de 20 de ori mai rapid decât vitamina C.

Întârzie apariţia ridurilor

Întârzierea proceselor de îmbătrânire a pielii se explică, pe de o parte, prin faptul că polifenolii din struguri stimulează activitatea unor enzime detoxifiante şi, pe de altă parte, prin faptul că aceştia stimulează acţiunea unui alt grup de enzime implicate în menţinerea tinereţii pielii.

Este vorba de-spre enzime precum hialuronidaza, colagenaza şi elastaza, substanţe care determină producţia de acid hialuronic, de colagen şi de elastină la nivelul epidermei.

Dacă acestea sunt prezente în cantităţi suficiente, îmbătrânirea cutanată este întârziată, iar pielea se menţine tonifiată. Mai mult, polifenolii acţionează şi asupra microcirculaţiei, stimulând-o, iar efectul este o piele mai bine hrănită, cu un aspect sănătos.

Remodelează corpul

Urmând câteva şedinţe de vinoterapie, poţi lupta împotriva kilogramelor în plus, retenţiei de apă şi împotriva senzaţiei de picioare grele. Şedinţele constau în împachetări cu un amestec omogen din struguri transformaţi în pastă şi din alge marine (bogate în iod, magneziu, fier, zinc şi în seleniu) care sporesc efectul de reducere a stratului de grăsime şi de eliminare a toxinelor.

Tratamentul clasic la salon presupune câţiva paşi: 1. un gomaj pe bază de extract de struguri, alge şi de săruri marine pentru a curăţa pielea, 2. împachetarea cu amestecul din struguri şi din alge, 3. înfăşurarea în plastic, pentru a  favoriza transpiraţia, şi 4. introducerea în termosaună pentru 40-60 de minute, cu rol de a facilita pătrunderea ingredientelor active în piele.

image

La finalul procedurii, când se îndepărtează foliile de plastic, se aplică şi o cremă anticelulitică, tot cu extract de struguri şi de alge marine. Specialiştii spun că, după o singură şedinţă, se poate ajunge la o reducere de până la doi centimetri în circumferinţă, iar în urma unui tratament complex, desfăşurat de-a lungul a patru săptămâni, se poate ajunge la o scădere în greutate de până la şapte kilograme.

Ce poţi face acasă

Nu doar la salon poţi beneficia de efectele vinoterapiei. Şi acasă poţi să te bucuri de rezultate bune dacă foloseşti următoarea reţetă. Zdrobeşte un strugure mare, de preferinţă roşu, pentru că este mai bogat în polifenoli, şi lasă-l „la fermentat” pentru o oră. Apoi aplică pasta rezultată pe pielea feţei şi decolteului, ca pe o mască, şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute.

Clăteşte cu apă călduţă, iar la final, tenul tău va fi mai bine oxigenat şi îşi va recăpăta aspectul proaspăt. Şi cosmeticele pe bază de extracte de struguri au efect antiaging. Poţi alege pentru îngrijirea săptămânală o mască pentru tonicitatea feţei şi decolteului de la Yves Rocher (1), pe bază de extract de strugure, preţ 24 de lei.

Pentru curăţarea zilnică a tenului poţi opta pentru demachiantul cu ulei din sâmburi de struguri de la Iwostin (2), preţ 32 de lei, iar pentru îngrijirea zilnică a buzelor poţi utiliza balsamul baton cu extract de strugure de la Yves Rocher (3), preţ 13 lei.

Pentru menţinerea supleţii coapselor, poţi folosi crema de corp anticelulitică de la Rangali (4), care conţine ulei de măceş, de ienupăr şi de strugure, toate cu efect de reducere a celulitei şi de catifelare a pielii. Preţ: 135 lei.

Şi părul poate beneficia de îngrijire cu ajutorul strugurilor, serul „Grapeseed Glossing Serum” (5) pe bază de ulei de sâmburi de strugure de la The Body Shop, preţ: 47 de lei, fiind recomandat pentru a conferi strălucire şi rezistenţă părului uscat.

image

Specialistul nostru
Betty Raţiu


consultant în slăbire
şi tratamente corporale


Vinoterapia este un tratament inovator, care ajută la eliminarea apei reţinute în corp, fenomen ce conduce la senzaţia de picioare grele, umflate şi dureroase. Extractul din sâmburi de strugure şi concentratul de alge marine care se folosesc în vinoterapie ajută la eliminarea toxinelor, la reducerea celulitei şi la scăderea în greutate cu până la 7 kilograme după un singur tratament intensiv.

Concret, şedinţele de vinoterapie se fac la salon, o dată pe săptămână, durează aproximativ o oră, iar tratamentul constă în minimum şase şedinţe. Vinoterapia este contraindicată persoanelor cu probleme cardiace grave, femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de spasmofilie, epilepsie, cancer şi de boli genetice.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite