Răsfăţ exotic la ti ne acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţi-ar plăcea ca după o baie relaxantă să-ţi învălui corpul în arome fructate, care să îţi facă pielea strălucitoare şi, în acelaşi timp, parfumată? Ei bine, îţi spunem noi ce produse îţi vor duce simţurile într-o vacanţă pe o insulă virgină.

Uleiul de patchouli alungă stresul

Patchouli este o plantă exotică, recunoscută datorită aromei dulci din care se extrage uleiul, folosit drept remediu pentru stările nervoase, stres şi pentru depresie.

Pentru uz extern, specialiştii recomandă produsele care conţin acest ulei. Crema trebuie folosită imediat după duş, deoarece porii sunt deschişi şi, astfel, poate intra mai uşor în piele. Îţi recomandăm crema de la Essential Care (1), preţ: 60 lei.

Dacă alegi uleiul de patchouli în stare pură (se găseşte în farmacii) trebuie să ştii că are şi efect cicatrizant şi, de aceea, se recomandă în tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii. Acesta poate atenua semnele lăsate de acnee, de vărsat de vânt şi crăpăturile de la nivelul călcâielor.

Un ten mai luminos cu nucă de cocos

Probleme ca pielea lipsită de strălucire şi inesteticele riduri pot fi combătute cu o mască ce are în compoziţia ei ulei de cocos. Sau poţi opta pentru folosirea uleiul de cocos în stare pură. Astfel, după ce l-ai întins pe faţă, masează uşor în sensul acelor de ceasornic, până când intră bine în piele.

După aceea, înmoaie un prosop în apă caldă şi aşază-l pe faţă, atâta timp cât suporţi. Rolul lui este de a pune circulaţia în mişcare. După aproximativ 20 de minute, îndepărtează prosopul şi clăteşte-te. Cel mai bine este să foloseşti o loţiune de curăţare care are în compoziţia ei tot ulei de cocos. Poţi folosi demachiantul de la Essential Care (2), preţ: 60 lei.

Bine de ştiut

Cremele pe bază de ulei de patchouli şi de nucă de cocos pot înlocui cu succes parfumul.

Uleiul de măsline nu dă greş niciodată

image

Produsele care au în compoziţia lor ulei de măsline sunt cele mai bine vândute din lume, susţin producătorii de cosmetice. Şi pe bună dreptate! Uleiul de măsline conţine vitaminele A, B1, B2, C, D şi E.

Iar experimentele făcute de-a lungul timpului au scos la iveală faptul că uleiul de măsline dă fermitate pielii, o catifelează şi o face să strălucească. De aceea, a fost încorporat atât în cremele pentru faţă, cât şi în cele pentru corp.

Îţi recomandăm gama cu ulei de măsline de la Olivela: uleiul pentru faţă (3), preţ: 35 lei, crema pentru mâini (4), preţ: 29 lei, şi crema de corp (5), preţ: 35 lei.  

Mască naturală pentru păr

Uleiul de măsline poate fi folosit şi ca atare. Astfel, părul degradat din cauza agresiunii substanţelor chimice din vopsele se poate revigora cu ajutorul unei măşti obţinute dintr-o linguriţă de ulei de măsline şi două gălbenuşuri de ou.

După ce ungi părul cu amestecul obţinut şi îl laşi să acţioneze timp de 10 minute, se pune o folie de aluminiu pe cap. După aceea, părul se spală cu şampon şi se clăteşte foarte bine cu apă călduţă.

Portocala şi papaya lasă tenul moale

image

Tenul obosit poate fi revigorat cu ajutorul portocalelor, datorită conţinutului bogat de vitamina C. Măştile cu portocale se pot prepara acasă, în combinaţie cu brânză dulce de vaci, sau se pot cumpăra din farmacii. Îţi recomandăm masca de la Montagne Jeunesse (6), preţ: 6 lei, iar pentru corp, crema de corp cu portocale de la Boots (7), preţ: 29 lei. Un alt fruct care poate face minuni cu tenul tău este papaya, bogat în vitaminele A, C şi în betacaroten.

Dacă îl foloseşti acasă, taie o papaya rondele şi întinde-le pe faţă. După 15 minute, clăteşte-te cu apă rece. Această mască are rolul de a împrospăta tenul obosit şi de a-l face catifelat la atingere. De asemenea, papaya este bogat în enzime, care au rolul de a preveni şi, totodată, de a elimina imperfecţiunile pielii, precum urmele lăsate de acnee.

De asemenea, masca cu papaya poate fi folosită şi pentru refacerea firului de păr degradat. Pentru a pătrunde mai uşor în firul de păr, specialiştii ne recomandă să folosim fructul în combinaţie cu ulei de măsline. Iar pentru ca efectul să fie maximum, este de preferat ca părul să fie spălat doar cu şampoane care au în compoziţia lor papaya. Îţi recomandăm şamponul de la Freeman (8), preţ: 14 lei.

image

Specialistul nostru


Dr. Anca Zbranca
medic primar dermatologie

În general, cremele sau loţiunile care conţin extracte de plante mediteraneene nu se folosesc în timpul expunerii la soare, pentru că există riscul de fotosensibilizare.

Se recomandă ca unele dintre aceste produse să fie folosite după expunerea la soare, altele după duş sau pentru masaj. Aceasta pentru că au proprietăţi exfoliante şi emoliente. În plus, conţin sucuri cu proprietăţi hidratante.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite