Mai multă frumuseţe cu ajutoare marine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multă frumuseţe cu ajutoare marine
Mai multă frumuseţe cu ajutoare marine

Produsele pe bază de alge, de săruri minerale, de nămol şi de scoici îţi curăţă pielea, o hidratează şi te ajută să întârzii apariţia semnelor de îmbătrânire. În plus, induc o stare de bine precum cea de la malul mării.

Ingredientele marine pentru îngrijire intră în compoziţia multor produse: măşti pentru exfoliere, gomaj pentru păr şi pielea capului şi creme hidratante. În general, aceste produse conţin şi o serie de alte substanţe, care le cresc efectul. Astfel, masca mentolată pentru faţă Essential Care de la Rangali (preţ: 99 lei) (1) combină efectele purificatoare ale argilei verzi, ale algelor de mare şi ale trestiei-de-zahăr cu peste 60 de vitamine, minerale, aminoacizi şi alfahidroacizi care elimină impurităţile. În plus, stimulează microcirculaţia şi exfoliază pielea blând, revitalizând tenul.

Este indicată mai ales pentru persoanele care au pielea sensibilă. O mască pentru toate tipurile de ten care se foloseşte pentru exfoliere este masca Organic Young – Green People, tot de la Rangali (preţ: trei pliculeţe – 70 lei) (2), care conţine alge şi argilă. Pentru îngrijirea tenului mixt-gras se poate folosi gama Seaweed de la The Body Shop, care conţine demachiant tonic (preţ: 36 lei) (3), cremă hidratantă (52 lei) (4), tratament pentru noapte (73 lei) (5) şi scrub (41 lei) (6). Produsele ajută la curăţare, tonifiere şi la controlarea secreţiei de sebum care dă luciul tenului întreaga zi.

Nămol verde pentru păr

Pentru pielea capului şi pentru păr, poţi folosi gomajul din nămol verde şi cu oligoelemente din coral Hair & Scalp Scrub de la Korres (110 lei) (7). Acest gomaj îndepărtează în mod eficient celulele moarte atât din păr, cât şi de pe pielea capului, îmbunătăţind starea scalpului şi amplificând strălucirea părului. Oligoelementele din coral intensifică activitatea biologică a părului şi a celulelor pielii capului.

Împachetările cu alge detoxifiază organismul

Dacă vrei să beneficiezi de proprietăţile nămolului sub formă de împachetări, poţi opta pentru Micronized Algae Super Detox Wrap 45’ de la Eden Spa din Bucureşti şi Sibiu (preţ: 208 lei), terapie ce detoxifică şi remineralizează pielea deshidratată şi suprasolicitată. Poţi apela şi la împachetările cu alge şi/sau extract de nămol de la Keiko SlimSpa din Bucureşti sau Braşov (preţ: între 40 şi 75 lei). 

Efectuate la echipamentele cu infraroşii (tunel, capsulă sau platformă), împachetările ajută la fluidizarea grăsimilor, iar prin procesul de transpiraţie se vor elimina atât grăsimi topite (30 la sută), cât şi toxine şi surplus de apă. Datorită acestor proprietăţi, împachetările sunt indicate tuturor persoanelor care au probleme cu retenţia de apă.

Masajul cu scoici îmbunătăţeşte circulaţia

O altă procedură care te ajută să scapi de toxine este masajul care foloseşte patru scoici tigrate, numit Sea LavaShells Massage, oferit de Centrul Eden Spa din Bucureşti şi Sibiu  (preţ: 199 lei, 60 de minute). Acesta ajută la o mai bună irigare a ţesuturilor, datorită faptului că scoicile se pot încălzi până la aproximativ 50-70 de grade Celsius. Datorită căldurii, masajul cu scoici te ajută să te relaxezi profund.

Este recomandat mai ales în stări de oboseală cronică sau în sindromul reumatismal. Masajul cu scoici este contraindicat în: neuropatii, răni deschise, psoriazis pe zone extinse ale corpului, acnee extinsă şi acută pe spate, inflamaţii cu edem, diabet asociat cu neuropatii.

Specialistul nostru

Ada Cirap specialist terapii SPA

Terapiile şi produsele de provenienţă marină sunt foarte bogate în aminoacizi, vitamine, minerale şi în oligoelemente care au rol benefic pentru sănătatea întregului organism. În cosmetică, ele sunt recomandate pentru întreţinerea  pielii, datorită aportului de aminoacizi, ce hrănesc foarte bine pielea, şi pentru detoxifieri superficiale.

Tratamentele cu alge se asociază cu programele de slăbit, datorită aportului de iod, ce stimulează glanda tiroidă şi influenţează astfel metabolismul general. Atenţie însă, algele sunt contraindicate în perioada de sarcină şi persoanelor ce suferă de hipertiroidie. De asemenea, nu trebuie folosite de persoanele care au răni deschise, psoriazis şi acnee pe zone întinse de pe corp.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite