Femeile care petrec mult timp în faţa calculatorului îmbătrânesc mai repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile care stau prea mult pe internet şi în faţa ecranului prezintă un risc crescut să facă riduri
Femeile care stau prea mult pe internet şi în faţa ecranului prezintă un risc crescut să facă riduri

Persoanele care petrec mult timp în faţa computerului îmbătrânesc mai repede şi mai ales femeile, arată un articol publicat de cotidianul britanic The Telegraph.

Calculatorul provoacă multe probleme: dureri musculare, oboseşte ochii, sindromul canalului carpian, dependenţă şi chiar probleme obstetrice.

Femeile care stau prea mult pe internet şi în faţa ecranului prezintă un risc crescut să facă riduri de leu (ridurile verticale dintre sprâncene), gât de curcan (piele căzută pe gât) şi să treacă printr-o schimbare accentuată a ovalului feţei, potrivit specialistului britanic dr Michael Prager.

Problema va avea o mai mare amploare la viitoarele generaţii, odată ce calculatoarele vor fi peste tot, la locul de muncă şi acasă, iar copiii vor recurge la ele din cea mai fragedă copilărie.

Există însă şi lucruri bune, care ar putea contrabalansa spectrul ridurilor, scrie publicaţia britanică citată de Agerpres.

Potrivit unui studiu realizat recent în 120 de ţări, cine foloseşte internetul şi reţelele sociale este mai fericit, mai ales femeile, chiar şi cele cu venituri modeste, care trăiesc în ţări în curs de dezvoltare. Navigarea pe internet le dă un sentiment de libertate şi de control asupra vieţii lor.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite