Fă din noapte aliatul frumuseţii tale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe timpul nopţii organismul este mai relaxat, iar pielea absoarbe mai uşor substanţele hrănitoare. De aceea, dacă vei urma un ritual de îngrijire înainte de culcare, tenul, părul şi mâinile tale îşi vor păstra tinereţea şi vitalitatea pentru mai mult timp.

Relaxare pentru întregul corp

Pentru a păstra sănătatea pielii, în fiecare seară trebuie să respecţi un ritual de îngrijire a întregului corp, care include curăţare, tonifiere şi hidratare. Astfel, înainte de a merge la culcare, fă o baie caldă, în care poţi adăuga uleiuri esenţiale din plante. Îmbăierea te va ajuta să fii mai relaxat şi să înlături tensiunea din muşchi. Foloseşte apoi o cremă puternic hidratantă, bogată în vitamine, iar a doua zi pielea ta va fi mai suplă şi mai catifelată.

Revitalizează-ţi părul

Noaptea, părul creşte mai repede decât ziua, de aceea este cel mai potrivit moment pentru a-l hrăni. Pentru a reda sănătatea şi supleţea părului, masează-l la rădăcină cu ulei de măsline, de migdale sau de cocos. Întinde apoi uleiul pe toată suprafaţa părului, acoperă-l cu o căciulă din bumbac şi lasă-l să acţioneze pe toată durata nopţii.

Spală-ţi a doua zi părul cu un şampon revitalizant care te va ajuta, în acelaşi timp, să previi căderea lui, iar apoi aplică o loţiune tonică. Poţi folosi linia System Professional – Energy de la Wella (1), şampon (preţ: 47 lei) şi loţiunea Serum leave-in (preţ: 110 lei) sau linia System Professional – Maxximum de la Wella (2), şampon (preţ: 46 lei) şi tonic intensiv pentru bărbaţi (preţ: 108 lei).

Protejează-ţi tenul

image

Primul pas în îngrijirea tenului este demachierea. În fiecare seară, îndepărtează machiajul şi impurităţile de pe faţă cu o dischetă şi un demachiant. Aplică apoi o loţiune de tonifiere şi o cremă hidratantă de noapte potrivită tipului tău de ten. O astfel de cremă este mai grasă şi pătrunde în piele pe tot parcursul nopţii, crescând elasticitatea tenului. Dacă ai tenul gras sau mixt, poţi folosi o cremă fluidă de noapte, cum este cea de la Boots (preţ 37 lei) (3) sau Normaderm de noapte de la Vichy (preţ: 69 lei) (4).

Pentru piele uscată sau normală, foloseşte o cremă intens hidratantă, precum Advanced Hydratation Cream de la Boots (preţ: 57 lei) (5). Pielea din jurul ochilor este de patru ori mai subţire decât cea a feţei şi mult mai uscată. De aceea, în această zonă sunt mai vizibile semnele trecerii timpului. Pentru a le preveni, foloseşte în fiecare seară un gel contur pentru ochi sau, dacă ai peste 30 de ani, o cremă antirid de noapte. O astfel de cremă este Time resisting, crema de noapte antirid de la Boots (6). Preţ: 67 lei.

Scapă de oboseala din picioare

Pentru a înlătura oboseala, scufundă-ţi picioarele în fiecare seară, timp de 10 minute, în apă caldă în care poţi pune un pumn de sare de mare. Spală-le apoi cu gel de duş, îndepărtează pielea moartă de pe călcâie cu o piatră ponce şi aplică o cremă hidratantă. Dacă ai călcâiele crăpate şi bătături, dă-te din abundenţă cu o cremă intens hidratantă şi pune-ţi o pereche de şosete din bumbac.

Hidratare pentru mâini

Mâinile sunt primele care îţi trădează vârsta, iar factorii atmosferici şi activităţile zilnice au un efect nociv asupra lor, acestea devenind aspre şi crăpate. Pentru a le reda catifelarea, aplică înainte de culcare o cremă grasă şi apoi pune-ţi o pereche de mănuşi pentru hidratare. Poţi folosi crema de noapte pentru îngrijirea mâinilor de la Boots Botanics (7). Preţ: 25 lei.

Recomandare

Pentru a te bucura de un aspect sănătos al pielii, respectă-ţi programul de somn.

Specialistul nostru

Prof. dr. Anca Zbranca, medic primar dermatolog Clinica Roderma, Iaşi

Ritualul de îngrijire trebuie să înceapă în fiecare seară cu o baie sau cu un duş. Pentru că pielea poate fi agresată din cauza apei tratate (în oraşe) sau a săpunurilor este bine să se folosească geluri sau săpunuri grase, care respectă pH-ul natural al pielii şi barierele hidrolipidică şi bacteriană. După îmbăiere, se poate face un masaj uşor pe tot corpul cu un lapte hidratant, de preferinţă puţin parfumat.

Pe faţă, după demachiere, se aplică o cremă hidratantă de noapte, iar pe picioare şi pe mâini, o cremă emolientă. Părul se perie cu o perie moale. La nevoie (după activităţi sportive, după expunere la praf etc.), părul poate fi spălat în fiecare seară, cu condiţia să se folosească un şampon pentru spălări frecvente şi să fie uscat în mod natural sau cu uscătorul de păr pus pe aer rece.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite