Cuprul îţi face pielea frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este un antioxidant cel puţin la fel de puternic precum vitamina C, combate acneea, grăbeşte cicatrizarea rănilor şi asigură un somn de calitate. Sunt calităţile atribuite unui singur element: cuprul.

Despre valenţele dermatologice şi cosmetice ale cuprului (mai exact, despre oxizii şi despre peptidele de cupru) se ştie foarte puţin în momentul de faţă. Cu toate acestea, există o serie de studii care îi demonstrează proprietăţile antioxidante şi regenerante la nivelul pielii.

Recomandat pentru tenul cu probleme...

Cuprul este indicat atât pentru îngrijirea tenului tânăr, cu probleme precum acneea, cât şi pentru cea a tenului matur, pentru redarea elasticităţii şi fermităţii pielii. În cazul tenului cu tendinţă de îngrăşare, reglează secreţia de sebum, împiedicând astfel înfundarea porilor şi apariţia acneei.

În ceea ce priveşte pielea matură, produsele ce conţin cupru au capacitatea de a preveni ridurile sau de a le atenua pe cele existente, netezind pielea prin uniformizarea depozitelor de colagen (specialiştii susţin că ridurile nu sunt altceva decât depozite „greşite" de colagen).

Astfel de produse sunt cele din gama Bellapierre: crema hidratantă de zi, preţ: 120 lei (1), crema antirid, preţ: 180 lei (2), crema demachiantă, preţ: 104 lei (3), loţiunea tonică, preţ: 104 lei (4). Ele conţin ulei de jojoba, vitamina E, complexul de vitamine B, silicon natural, crom, cupru, zinc.

Nu conţin parabeni şi sunt potrivite oricărui tip de ten. Pentru atenuarea pungilor şi ridurilor din zona ochilor, poate fi folosit balsamul de la Vegeticals, un produs organic, fără conservanţi, fără parfum, cu extract de germeni de grâu, vitamina C, vitamina E, fier, cupru. Preţ: 290 lei (5).

De asemenea, compuşii de cupru au proprietăţi antiinflamatoare şi cicatrizante, grăbind procesul de regenerare şi de înlocuire celulară. Tocmai datorită acestor calităţi, peptidele de cupru sunt folosite după procedurile de peeling profesional, dermabraziune sau de corectare a aspectului pielii cu ajutorul laserului, care se realizează prin îndepărtarea mai multor straturi de piele.

În plus, specialiştii recomandă produsele pe bază de compuşi de cupru şi fumătorilor, datorită calităţilor antioxidante. De fapt, studiile arată că acest tip de compuşi au o capacitate de stimulare a proceselor de sinteză a colagenului superioară acidului ascorbic (vitamina C) şi tretinoinilor Retin-A şi Renova, unele dintre cei mai puternici antioxidanţi folosiţi la ora actuală la prepararea produselor antiaging.

...şi nu numai

Produsele care conţin cupru pot fi folosite şi în scop preventiv, pentru a combate acţiunea zilnică a factorilor nocivi din mediul exterior: poluare, radiaţii UV, căldură excesivă sau frig şi oboseală. În plus, ele pot asigura un aspect mai uniform tenului, prin atenuarea hiperpigmentării în anumite porţiuni ale pielii şi prin minimizarea porilor.

Noaptea se asimilează cel mai uşor

În timpul nopţii, la nivelul celulelor organismului au loc procesele de regenerare. Tocmai de aceea, produsele care conţin cupru sunt cel mai bine puse în valoare dacă sunt folosite în această perioadă.

Astfel, pentru regenerare şi pentru repararea celulelor de la nivelul tenului, au fost create diferite produse tratate cu compuşi de cupru (oxizi de cupru), destinate perioadei somnului: faţă de pernă (6) sau masca de dormit (7), care îmbunătăţeşte microcirculaţia de la nivelul ochilor, atenuând cearcănele şi pungile de sub ochi. În plus, compuşii de cupru acţionează la nivelul sistemului nervos, asigurând un somn liniştit şi profund, ceea ce facilitează o mai bună asimilare a substanţelor nutritive şi înlesnirea proceselor de regenerare celulară.

Specialistul nostru
Dr. Luminiţa Marinescu medic primar dermatovenerolog

Cuprul are rol cicatrizant şi antibacterian. În dermatologie, produsele care conţin cupru (de fapt, zincat de cupru) sunt recomandate în caz de fisuri, crăpături (inclusiv pentru crăpăturile în colţurile gurii, aşa-numitele zăbăluţe), după epilarea electrică, după tratamentele cu laser, pentru tratarea iritaţiei de scutec specifică bebeluşilor. În general, zincatul de cupru intră în compoziţia cremelor folosite pentru tratarea pielii atopice, uscate şi iritate.

De asemenea, cuprul produce miorelaxare (are efect de relaxare a muşchilor faciali şi, implicit, de atenuare a ridurilor) şi estompează cearcănele şi pungile de sub ochi, motiv pentru care este utilizat în produsele cosmetice. În procedurile cosmetice, microelectrozii din cupru sunt folosiţi în liftingul facial sau pentru calmarea pielii, după dermabraziune sau după peelingul profesional.

No title
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite