Aşa poţi obţine o coafură perfectă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa poţi obţine o coafură perfectă!
Aşa poţi obţine o coafură perfectă!

Felul cum îţi stă părul îţi poate da încredere în tine sau dimpotrivă, te poate demoraliza. Noi îţi oferim câteva trucuri pentru a avea mereu un look proaspăt.

Cu toţii ne dorim să arătăm senzaţional, indiferent că este prima oră a dimineţii sau seară. Ce ne facem însă, atunci când timpul nu ne permite să dăm o fugă până la hairstylistul preferat şi trebuie să arătăm uimitor într-un timp foarte scurt, folosindu-ne doar de propria pricepere?

Ce conţine trusa de coafat

Pentru o coafură perfectă, o femeie are nevoie de: un pieptăn de tapat, o perie electrică, o placă de întins părul, un ondulator, un fixativ puternic, ceară de păr, spumă de păr, un spray pentru strălucire, câteva clame şi accesorii.

Trusa unui bărbat stilat trebuie să conţină: ceară de păr, spumă modelatoare şi un gel foarte rezistent. Această trusă de coafat îţi va fi utilă indiferent de felul în care doreşti să îţi aranjezi părul, pentru o coafură mai rafinată  sau doar pentru un aspect îngrijit, zilnic.

Puţină imaginaţie sau… Internet

Dacă te afli într-o încurcătură şi trebuie să devii în 15 minute un alt om, mai elegant, cu o coafură pe măsură, nu te gândi la modele elaborate.

Gândeşte-te mai întâi la ceva ce se poate asorta cu stilul pe care l-ai adoptat la îmbrăcăminte, apoi ia în considerare lungimea părului şi priceperea ta şi, dacă nu ai ajuns încă la niciun rezultat, atunci dă o fugă până la calculator şi documentează-te pe Internet.

Păr cu volum chiar şi când nu este  spălat

Un volum acceptabil al părului nu este greu de realizat, mai ales dacă ai părul de lungime medie. Poţi începe prin aplicarea unui balsam care să nu necesite clătire, de exemplu unul cu funcţia de volum extrem, cum este Garnier Fructis Double Care Instant Effect (1), preţ 12,99 lei. Apoi, poţi aplica şi un spray pentru strălucire, cum este Crystal Styler de la Wella, preţ 57 lei (2).

Se poartă drept şi strălucitor

Dacă nu vrei o coafură mai specială, îţi poţi îndrepta părul, astfel încât să arate natural, dar să aibă şi o strălucire aparte. Trebuie să începi uscând părul cu un foen, fără a-l încurca prea mult însă. După uscarea părului, încălzeşte placa de păr şi întinde fiecare şuviţă.

După ce ai terminat cu îndreptatul părului, foloseşte un spray pentru menţinerea părului drept, precum Wella Flat Iron, preţ 53 lei (3), trecând uşor degetele prin păr.

După ce ai terminat, pulverizează şi puţin spray pentru strălucire, cum este Gliss Liquid Silk Gloss (4), preţ 13,99 lei. Pentru bărbaţi este mult mai uşor, mai ales dacă sunt posesorii unui păr drept de la mama natură. Singurul truc pe care îl recomandăm constă în aplicarea unui spray de strălucire.

Coafură rezistentă,indiferent de condiţii

Dacă îţi place părul tău aşa cum este, poţi utiliza numai o ceară cum este Funky Gum de la Boots, preţ 43 lei (5) sau poţi opta pentru fixativul Garnier Fructis Elastic Style, preţ 11,89 lei (6).

image

Specialistul nostru
Matache Amalia


hairstylist

Spălatul este primul pas în efectuarea unei coafuri proaspete şi de durată şi trebuie executat cu un şampon adecvat tipului de păr şi problemelor existente (păr gras, uscat, cu mătreaţă, deteriorat). Tot la spălat se va folosi o mască potrivită firului de păr (subţire, voluminos sau despicat) şi un balsam protector, care nu lasă produsele de styling să degradeze părul.

Al doilea pas constă în coafarea părului folosind produse de styling în funcţie de coafura dorită şi luând în calcul bineînţeles, lungimea părului. Se alege o coafură care să se potrivească în primul rând formei feţei, structurii firului de păr şi, nu în ultimul rând, ţinutei. Cel mai indicat este să cereţi sfatul unui hairstylist înainte de a decide ce să folosiţi şi pentru ce anume. Dacă nu aveţi timp pentru a merge la un salon şi este necesară coafarea acasă, încercaţi un stil lejer şi nu ceva complicat.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite