Aşa spui ,,adio" cearcănelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa spui ,,adio" cearcănelor!
Aşa spui ,,adio" cearcănelor!

O privire proaspătă şi strălucitoare este un atu în orice situaţie şi în orice moment al zilei. Aşadar, este important să ştii cum poţi masca urmele oboselii şi ce poţi face pentru a menţine tinereţea pielii din jurul ochilor.

Poluarea, nopţile pierdute şi orele petrecute în faţa calculatorului sunt principalii vinovaţi pentru aspectul obosit al ochilor. De aceea, este nevoie ca, zilnic, să îngrijeşti cu atenţie zona din jurul ochilor pentru a păstra strălucirea privirii.

Hidratarea previne ridurile

Fiind mai subţire, pielea din jurul ochilor este mai vulnerabilă la agresiunile externe. În plus, se deshidratează mai repede, iar acest lucru determină o îmbătrânire prematură. Pentru zi, foloseşte produse cu antioxidanţi, adică bogate în vitaminele A, C şi E sau pe bază de ceai verde. Poţi folosi crema cu vitamine antioxidante de la Pevonia (1), preţ: 125 lei. Pentru revitalizarea zonei din jurul ochilor, diminuarea cearcănelor şi umflăturilor, poţi alege o cremă energizantă din gama Culture Bio de la Yves Rocher (2), preţ: 59 lei.

Îngrijeşte-ţi ochii şi noaptea

Pentru îngrijirea nocturnă alege creme reparatoare care previn formarea ridurilor şi care le atenuează pe cele existente. Poţi folosi crema cu efect de lifting de la Aslavital, gama Lift instant (3), preţ:19 lei. Şi produsele revitalizante, precum gelul cremă pe bază de vitamina C care conţine şi particule iluminatoare de la The Body Shop (4), redau prospeţimea zonei din jurul ochilor. Preţ: 54 lei. Acelaşi efect îl are şi produsul Power Repair de la Pevonia Botanica (5), 
preţ: 218 lei.

Dermatocosmetice pentru sensibili

Cosmeticele speciale pentru îngrijirea ochilor, disponibile în farmacii, sunt cele mai potrivite pentru persoanele sensibile, care tolerează greu produsele cu parfum sau pe cele cu extracte de plante. Poţi alege crema contur pentru ochi de la Avène (6), preţ: 81,7 lei, cu efect decongestionant, ce calmează iritaţiile din jurul ochilor şi care, în acelaşi timp, protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi. Din aceeaşi gamă, pe bază de apă termală, face parte şi emulsia pentru strălucire Ysthéal (7), preţ: 95,30 lei, care hidratează în profunzime, prevenind apariţia ridurilor. O altă cremă cu efect emolient, este tot din gama Avène Ysthéal (8) şi este îmbogăţită cu antioxidanţi, preţ: 47,30 lei.

Demachierea este importantă

Folosirea unor produse de machiaj face ca frumuseţea naturală a ochilor să fie accentuată. În plus, utilizând machiajul poţi ascunde urmele de oboseală. Pentru un efect rapid de împrospătare, poţi utiliza batonul corector cu efect de anticearcăn de la Boots, Radiant Glow (9), preţ: 57 lei, ca bază de machiaj. Apoi aplică un fard neutru, dar luminos. Pentru accentuarea liniei ochilor poţi folosi un creion pentru contur îmbogăţit cu ulei de ricin din Gama Couleurs Nature de la Yves Rocher (10), care favorizează creşterea genelor, preţ: 25 lei. Dar pentru a menţine sănătatea ochilor, demachierea este vitală. Iar pentru o curăţare blândă poţi opta pentru demachiantul Oxyance cu apă termală din Alpi (11), preţ: 29,5 lei. De asemenea, este util demachiantul organic pentru faţă şi ochi de la Rangali (12), preţ: 98 lei.

Necesar

Demachierea ochilor previne iritaţiile şi îmbătrânirea prematură.

Plasturii anticearcăn pe care îi găseşti în farmacii sunt o soluţie rapidă pentru a obţine o privire proaspătă după o noapte nedormită.

image

Specialistul nostru


Mirela Vescan
make-up artist

În perioada adolescenţei se formează tipul de ten al viitorului adult dar, indiferent de tipologia de bază, sensibilitatea pielii din jurul ochilor este o constantă. Prin urmare, această zonă are nevoie de curăţare şi de întreţinere atente pentru a se menţine elasticitatea pielii.

Primele riduri apar la colţurile ochilor şi este mai uşor să previi apariţia lor decât să le combaţi ulterior. Respectând câteva reguli simple le poţi întârzia apariţia: 1. demachierea cu produse speciale pentru zona ochilor; 2. folosirea unor uleiuri speciale cu vitamine şi a serurilor (pentru tenul deja ridat)  şi 3.  utilizarea compreselor cu ceai de albăstrele pentru a combate cearcănele  şi pungile de sub ochi.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite