Alimentaţia tatălui, cu efecte asupra copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu doar mamele, ci şi viitorii tătici ar trebui să îşi controleze dieta, altfel pot transmite urmaşilor defecte genetice care să ducă la îmbolnăvire, arată cercetătorii de la Universitatea „New South Wales“ din Sydney, Australia.

Aceştia au descoperit că tăticii cu o dietă bogată în grăsimi au copii cu risc crescut de a face diabet de tip I şi că organismul acestor copii produce o cantitate de insulină (hormonul ce reglează metabolizarea zahărului din sânge) mai mică decât ar fi normal.

Grăsimile deteriorează sperma

Explicaţia specialiştilor este aceea că materialul genetic transmis prin intermediul spermatozoidului către urmaşi este alterat în timpul procesului numit metilaţie, din cauza faptului că tatăl a consumat în mod constant alimente grase. Acest proces este o reacţie chimică ce determină informaţia conţinută de ADN-ul viitorului copil. Potrivit cercetătorilor australieni, 642 de gene care sunt asociate cu producţia de insulină suferă mici mutaţii şi sunt transmise urmaşilor celor care fac abuz de grăsimi în mod constant.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite