"Cum pot scăpa de furnicături?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Cum pot scăpa de furnicături?"
"Cum pot scăpa de furnicături?"

Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

image

Ce remedii calmează arsurile la stomac?

image



De câteva săptămâni, am o senzaţie de arsură la stomac. Am folosit diverse  remedii pentru a calma acest disconfort, printre care şi ceai de flori de salcâm, pentru că am auzit că este eficient în astfel de cazuri. Însă nu a dat niciun rezultat. De asemenea, am urmat un regim alimentar, însă arsurile persistă. Menţionez că aceste neplăceri nu apar zilnic, dar sunt totuşi destul de frecvente. Ce mă sfătuiţi să fac? Care credeţi că este cauza acestor probleme? Ce tratament naturist îmi recomandaţi? Rugămintea mea este ca remediile să nu fie sub formă de ceaiuri, pentru că nu le agreez. Gabriela, Bucureşti

Arsurile la stomac pot fi simptomul unei gastrite sau unui ulcer. De aceea, ar fi bine să consultaţi şi un medic gastroenterolog. Ca şi remedii naturiste, puteţi încerca un tratament cu Gasex (câte două-trei capsule pe zi)  sau  Ulcerofit (două capsule de câte trei ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor). Durata unei cure este de patru-şase săptămâni. Totuşi, ar fi indicat să folosiţi concomitent şi ceaiul U de la Fares (câte una-două căni pe zi).

image


Dr. Ruxandra Constantina, medic de familiecompetenţă în apifitoterapie

image

Am probleme cu coloana vertebrală

image



La vârsta de 12 ani am fost diagnosticată cu scolioză toracală congenitală. Am purtat corset pentru o perioadă, dar în zadar. Boala s-a agravat, coloana curbându-se şi mai mult. Din această cauză, am început să am şi dificultăţi de respiraţie, ceea ce a necesitat o operaţie urgentă de coloană. Am respectat perioada de recuperare, dar, după trei ani, am început să am dureri musculare în zona picioarelor. De atunci, am şi o stare permanentă de greaţă. Am consultat mai mulţi medici şi am urmat un tratament pentru depresie. Pentru o perioadă, simptomele s-au ameliorat, dar acum au revenit din nou. Ce pot să mai fac? Alexandra Manase, Bacău

Odată cu operaţia pe coloană şi cu redresarea acesteia, se produce un fenomen de alungire considerabilă a cutiei toracice, de ordinul centimetrilor. De altfel, toate structurile anatomice, şi mai ales nervii care trec prin torace, sunt alungite. Astfel se poate explica simptomatologia descrisă de dvs. (durerile musculare şi greaţa). Conduita terapeutică este bazată în primul rând pe răbdare. Trebuie să treacă un timp pentru ca funcţia acestor nervi să se normalizeze. Tratamentul medicamentos poate ajuta şi el într-o oarecare măsură, însă fără să aibă efect asupra cauzei. În opinia mea, nu este indicat să persistaţi cu tratamentul antidepresiv. Situaţia poate dura luni de zile, poate chiar un an.

image


Dr. Marius Uscatu, medic specialist chirurgia piciorului

image

De ce tratamentele nu dau rezultate?

image



Urmez numeroase tratamente, dar niciunul nu dă rezultate. De şapte ani, am diaree, iar abdomenul este mărit şi tare. Am făcut mai multe consultaţii, printre care examinarea cu bariu a tractului digestiv, colonoscopie şi biorezonanţă, dar nu s-a descoperit nimic concludent. Iau Culevit, dar fără niciun efect. O altă problemă este că am dureri şi usturimi în zona labei piciorului. Nu pot sta încălţată mai mult de o oră. De cinci ani, urmez şi un tratament pentru neuropatie. Ce mă sfătuiţi să fac? Maria Vlad, Timişoara

Deşi cele două probleme descrise de dvs. nu par a avea legătură între ele, este posibil ca pe un fond imunitar slăbit să se fi dezvoltat sistemic o ciupercă. Disconfortul abdominal ar putea fi cauzat de o candidoză, la fel şi neplăcerile din zona labei piciorului. Sfatul meu este să luaţi în continuare Culevit, dar şi Formula Candida (o găsiţi pe Internet). De asemenea, timp de o lună, între mese, luaţi câte o capsulă de Biotics pentru echilibrarea florei intestinale. După masa de prânz, luaţi timp de o lună câte o pastilă cu un complex de enzime digestive (Zymogen), câte una de Colebil şi câte două tablete de Espumisan. Evitaţi consumul de brânză, nuci, alune şi de ciocolată. Pentru picior, încercaţi o cremă de tipul Lamisil.

image


Dr. Radu Leon George medic de familie,competenţă în fiziokinetoterapie

image

Am dinţii pătaţi

image



Am o problemă stomatologică pentru care nu reuşesc să găsesc o rezolvare. La vârsta de opt ani, am urmat timp de trei luni un tratament cu Zymafluor. Când am schimbat dinţii, cei noi au crescut pătaţi. Am consultat mai mulţi dentişti, dar nu au descoperit nimic concret. Aceştia îmi spun că îmi lipsesc anumite ele­mente din compoziţia dintelui, dar nu au specificat ce substanţe şi nu mi-au recomandat niciun tratament. În plus, dinţii nu sunt lucioşi şi, de aceea, cred că îmi lipseşte smalţul. Ce aş putea face? Cristian, Tulcea

În cazul dvs., din păcate, nu există un tratament specific şi nici nu se cunoaşte cauza reală a acestei probleme, deşi tratamentul cu Zymafluor ar putea fi incriminat. Important este să vă îngrijiţi dinţii cu atenţie sporită. Pentru că smalţul are o structură foarte slabă, sunteţi mai predispus către apariţia cariilor interdentare. Astfel, pentru a preveni acest lucru, trebuie să folosiţi zilnic aţa dentară şi o apă de gură pentru dinţi sensibili. Pentru a vă oferi mai multe detalii, puteţi să mă contactaţi pentru un consult la cabinet.

image


Dr. Cristina Răduţoiu medic primar stomatologie generală endodontist

image

Cum pot scăpa de furnicături?

image



În urmă cu două luni, am fost operată de hernie de disc. După intervenţia chirurgicală, am avut dureri specifice postoperatorii şi, în plus, furnicături în piciorul stâng. Recunosc că, din motive obiective, mai exact din lipsă de timp, nu am urmat programul de fizioterapie recomandat de medic. Nelămurirea mea este dacă furnicăturile mai accentuate pot fi cauzate şi de postura inadecvată sau de vreme. Ce pot face pentru a scăpa de acest simptom? Am urmat şi un tratament cu Trental, dar n-aş vrea să devin dependentă de acest medicament, mai ales că am auzit că ar putea avea acest efect.
Ramona Ilcău, Bucureşti

Cel mai indicat ar fi fost să urmaţi un tratament fizicalkinetic după operaţia de hernie de disc, timp de două-şase săptămâni. După acest interval, există riscul de a dezvolta aderenţe, adică fibroză la locul intervenţiei, ceea ce face ca simptomatologia să nu dispară complet sau să reapară ca la debutul suferinţei. Ideal ar fi să urmaţi un tratament cu un antiinflamator, precum: Movalis, Voltaren, Flamexin sau Arcoxia, asociat cu Mydocalm şi Milgamma N. Evident că ar trebui să urmaţi şi programul de fizioterapie şi de recuperare medicală recomandat de medicul specialist. Sunt indicate cel puţin 10-12 şedinţe, urmate de un program de gimnastică medicală de consolidare musculară şi de întreţinere funcţională.

image


Dr. Georgiana-Ozana Tachemedic primar balneofizioterapie şi recuperare medicală

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite