Am dureri puternice de coloană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

Am fost diagnosticată cu mai multe boli cardiovasculare, pentru care urmez un tratament prescris de medic. Însă am fost diagnosticată şi cu spondiloză cervico-dorso-lombară, cu pensări posterioare intervertebrale C3 – C6, osteofite posterioare în formare şi uncartroză C5 – C6.

Durerile de coloană sunt insuportabile pe tot parcursul zilei. Acestea sunt atât de puternice încât îmi dau stări de ameţeală, de leşin şi o slăbiciune totală a organismului. De mai mult de o lună nu am mai ieşit din casă. La nevoie, am folosit unguente precum Diclofenac gel sau Voltaren şi tablete. Cum aş putea să scap de aceste dureri? Maria Aparaschivei, Urziceni


Pentru a putea face recomandările necesare şi complete ar fi fost util să specificaţi exact ce patologie cardiovasculară aveţi. Această afecţiune poate contraindica multe dintre procedurile de electroterapie şi de fizioterapie.

Este necesar ca înainte să fiţi examinată de un medic specialist de recuperare medicală să faceţi şi un control neurologic. Abia după ce aţi făcut acest control şi după ce aveţi rezultatele investigaţiilor medicale neurologice şi pe cele cardiologice, se poate stabili terapia specifică recuperării
medicale.

image

Dr. Mihaela Roman


reflexoterapeutmedic rezident recuperare medicală


Nu mai pot să întreţin raporturi sexuale

Am vârsta de 35 de ani şi de aproximativ nouă ani am început să am sângerări şi usturimi în timpul contactului sexual. Am consultat mai mulţi medici, iar aceştia mi-au recomandat diverse tratamente cu ovule intravaginale, pe care le-am respectat întocmai, dar fără rezultat.

Din această cauză, de doi ani nu am mai întreţinut raporturi sexuale, iar pielea din zona genitală a început să se exfolieze şi am usturimi la urinare.

Am făcut şi biopsie, însă nu au fost descoperite anomalii. Acum ar trebui să fac o nouă biopsie, dar îmi este teamă, pentru că am dureri mari după aceea. Ce îmi recomandaţi să fac? Ce medic să mai consult? Cristiana, Craiova

Cauzele care pot duce la sângerări postcoitale pot fi legate de afecţiuni ale vaginului, ale colului uterin sau ale endometrului. În primul rând, ar trebui să vă prezentaţi la medicul ginecolog în perioada sângerării, pentru a descoperi sursa acestui simptom.

Cele mai frecvente afecţiuni care pot determina aceste manifestări sunt: displazia de col, infecţia cu Chlamydia sau cu Trichomonas, gonoreea, vaginita, cervicita, polipii cervicali uterini, candidoza vaginală, modificarea pH-ului şi endometrita.

După ce este depistată cauza sângerării, tratamentul este simplu, însă trebuie să faceţi o serie de investigaţii. Dacă aţi făcut biopsie, nu cred că este necesar să o repetaţi după o perioadă atât de scurtă. În concluzie, trebuie să faceţi un consult ginecologic complex.

image

Dr. Alexandra Crişan


medic primar obstetrică-ginecologie Spitalul Clinic Filantropia


Pot să asociez un tratament homeopat cu unul clasic?

Urmez în prezent o terapie cu remedii homeopate pentru a trata hipertiroidia şi anemia. Însă de curând am făcut un control cardiologic, în urma căruia am fost diagnosticată cu tahicardie sinusală.

Medicul cardiolog mi-a prescris tratament medicamentos cu Corlentor şi Aspacardin. Acum nu ştiu ce să fac. Pot urma tratamentele în acelaşi timp? Există riscul de a apărea reacţii adverse? Elena Popirda, Bucureşti


În cazul dvs., tahicardia sinusală este doar un simptom apărut în urma hipertiroidiei, care se va ameliora pe măsură ce tratamentul homeopat pentru tiroidă îşi va face efectul.

Până atunci puteţi urma fără probleme ambele tratamente, cel homeopat şi cel cu Corlentor şi Aspacardin. În general, remediile homeopate, precum şi celelalte terapii de medicină alternativă vin ca o completare a tratamentului alopat.

Astfel, pentru orice afecţiune există mai multe tratamente posibile şi, dacă acestea sunt administrate la recomandarea specialiştilor, riscul apariţiei unor reacţii adverse este minor.

image

Dr. Adrian Dumitrescu,


medic specialist pediatrie vicepreşedinte Societatea Română de Homeopatie


Cum scap de crizele de gută?

În urmă cu câţiva ani, în urma unui consult medical, am fost diagnosticat cu gută. În timpul crizelor am dureri foarte mari la încheie­tura mâinilor, în zona genunchilor şi la degetul mare de la picior.

Din cauza acestei afecţiuni, talpa a început să mi se deformeze. Menţionez că nu beau, nu fumez şi consum cafea foarte rar. Ce mă sfătuiţi să fac? Ce pot face ca să scap de dureri? Mircea Luca, Turda


image

Conduita terapeutică în cazul atacului acut de gută constă în folosirea colchicinei sau a unui antiinflamator nonsteroidian, precum ibuprofen, naproxen sau indometacin. Însă alegerea tratamentului potrivit trebuie făcută de medicul reumatolog, care va ţine cont de stadiul bolii şi de patologia dvs. conexă.

După remiterea episodului acut este extrem de importantă prevenirea recurenţelor atacurilor de gută. Aceasta se realizează prin folosirea unor doze mai mici de colchicină, aproximativ 1 mg pe zi, în asociere cu un medicament care scade nivelul acidului uric din sânge (hipouricemiant) şi cu un regim alimentar strict, bazat în special pe lactate şi pe zarzavaturi.

De asemenea, trebuie să evitaţi consumul de carne şi de produse marine. Este indicat să faceţi exerciţii fizice regulate şi să evitaţi  sedentarismul.

image

Prof. Dr. Ruxandra Ionescu


medic primar boli interne şi reumatologie Spitalul Clinic „Sf Maria”

Aş putea să-mi ajut soţul?

De la o vreme, soţul meu are mari probleme de sănătate. La sfârşitul anului trecut a fost internat cu pneumonie. Timp de două săptămâni a stat pe perfuzii, iar în a treia săptămână nu i s-a mai  administrat niciun tratament. La externare nu s-a observat nicio ameliorare a afecţiunii, cu excepţia dispariţiei tusei.

A fost reinternat în aceeaşi zi, cu febră. I s-au făcut mai multe analize medicale, iar apoi a fost mutat la un alt spital, din cauză că rinichii nu-i mai funcţionau. A făcut hemodializă, dar apoi au apărut complicaţii. Şi în prezent se confruntă cu o infecţie în tot organismul. Ce pot să fac? Unde să-l duc ca să fie din nou bine? Constantina, Baia Mare

Din păcate, deocamdată nu vă pot ajuta cu foarte multe sfaturi, deoarece datele pe care mi le-aţi furnizat despre starea de sănătate a soţului dvs. sunt insuficiente.

Sunt foarte multe afecţiuni care au ca element comun afectarea pulmonară şi cea renală. De aceea, rugămintea mea este să reveniţi cu un diagnostic mai exact de pe foaia de externare şi abia apoi vă pot oferi mai multe informaţii. Recomandarea mea în acest moment este să menţineţi contactul cu medicul nefrolog care îl are în grijă pe soţul dvs. Dumnealui este cel care ar putea să vă furnizeze informaţiile de care aveţi nevoie.

image

Dr. Radu Leon George


medic de familie competenţă în fiziokinetoterapie Clinica Leomedica

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite