VIDEO Vârsta concurentelor, criteriu important la Miss Universe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marlene Schmidt, Miss Universe 1961, şi Norma Nolan, Miss Universe 1962, aveau fiecare 24 de ani când au câştigat, dar Ieda Maria Vargas, câştigătoarea din 1963, doar 18 ani. Deşi vârstele câştigă­toarelor diferă, acesta a fost întotdeauna un criteriu important în selectarea participantelor.

Marlene Schmidt s-a născut în 1937 în Breslau, Germania, acum cunoscut ca Wroclaw, în Polonia. A crescut acolo şi tot acolo a obţinut un master în inginerie. În 1960 s-a mutat împreună cu familia în Stuttgart. În 1961, dorindu-şi foarte mult maşina care era premiul pentru cea care avea să câştige concursul de Miss Baden-Wurttemberg, s-a înscris în competiţie. Aşa a ajuns blonda de 24 de ani şi de 1,73 metri să-şi reprezinte statul în competiţia care a avut loc în Baden-Baden şi în urma căreia a devenit Miss Germania. Aşa a câştigat excursia în Miami, Florida, unde a participat alături de alte 47 de concurente la concursul Miss Universe, organizat atunci de Studiourile Paramount.

Singura învingătoare din Germania

Marlene a fost a zecea câştigătoare a concursului, dar şi a zecea concurentă din Germania care a intrat consecutiv, printre semifinaliste. Acesta a fost un record, egalat mai apoi de Statele Unite, Venezuela şi apoi de India. Cea mai aproape de titlu a fost Marina Orschel, în 1956. Aceasta a urcat pe locul întâi, Miss Universe fiind încoronată atunci Carol Morris, din Statele Unite. Marlene a câştigat coroana de Miss Universe şi este prima şi singura concurentă din Germania care a obţinut importantul titlu până în prezent. În 1962 a devenit a treia soţie a ­actorului american de televiziune Ty Hardin, cunoscut pentru rolul principal din serialul western „Bronco”.

image

Marlene Schmidt, a zecea câştigătoare a concursului



Cei doi s-au mutat în Statele Unite ale Americii, dar mariajul lor a durat doar până în 1966. Au avut împreună o fiică, singurul copil al Marlenei, deşi aceasta mai are nouă fraţi vitregi din partea tatălui. Mai târziu, între 1972 şi 1986, Marlene a intrat în industria cinematografică, devenind atât ­actriţă, cât şi producătoare şi scenaristă în 11 producţii. Filmele ei nu au impresionat decât prin scenele de nuditate, singurul care s-a remarcat fiind „The Stepmother” (1972), recompensat cu o nominalizare la Premiile Oscar, pentru coloana sonoră. Marlene a hotărât să se întoarcă în Germania, unde acum locuieşte în Saarbrücken.

O viaţă liniştită

image

Norma Nolan, una dintre cele mai discrete câştigătoare


Concursul din 1962 a înregistrat două noutăţi – a fost câştigat pentru prima dată de o concurentă din Argentina, Norma Nolan (24 de ani), şi printre semifinaliste s-a aflat, pentru prima dată, o concurentă de culoare, ­Evelyn Miot, din Haiti. Despre Norma Beatriz Nolan nu s-au mai ştiut multe lucruri după ce a câştigat titlul de Miss Universe.

Ieda Maria Vargas a câştigat titlul în 1963 pentru Brazilia şi a fost prima femeie din această ţară care a ocupat un loc important la un concurs de frumuseţe. Coroana pe care a purtat-o Ieda seamănă cu cele pe care le poartă astăzi câştigătoarele concursului Miss Universe. În anul în care a deţinut coroana, Ieda Maria Vargas (18 ani) a participat la deschiderea Capital Plaza Mall din Maryland. După ce a trăit cinci ani în Miami a decis să se întoarcă în ţara ei natală. A rămas celebră în Brazilia, dar faima ei a scăzut în timp pe plan internaţional, pentru că nu a mai apărut în public şi nu a mai participat la evenimente de anvergură. După ea, o singură braziliancă a mai câştigat concursul Miss Universe, Martha Vasconcellos, în 1968.

La concursul de la 20 iulie 1963 au participat 50 de concurente, iar prezentator a fost Gene Rayburn. Competiţia a avut loc tot la Miami Beach Auditorium, în Florida, SUA.  Pe locul întâi a urcat atunci concurenta din Danemarca, Aino Korva, pe locul doi, cea din Irlanda, Marlene McKeown, pe locul trei, cea din Filipine, Lalaine Betia Bennett şi pe locul patru, cea din Coreea, Kim Myoung-Ja. Nici despre Ieda nu s-au auzit multe lucruri după ce a câştigat concursul Miss Universe. Au apărut însă zvonuri că ar suferi de o boală destul de gravă, dar că tratamentul decurge destul de bine.

Urmăriţi imagini de la concursurile din 1961, 1962 şi 1963








image
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite