VIDEO Miss Universe, reginele frumuseţii, sub ameninţarea bombelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Miss Universe, reginele frumuseţii, sub ameninţarea bombelor
VIDEO Miss Universe, reginele frumuseţii, sub ameninţarea bombelor

Deşi concursul „Miss Universe” sprijină pacea, au existat ediţii în care competiţia a fost dominată de teamă. În 1972, au avut loc atacuri cu bombă în faţa hotelului în care erau cazate participantele.

Marisol Malaret Contreras este prima femeie din Puerto Rico care a fost încoronată Miss Universe. Marisol s-a născut la 13 octombrie 1949, în Utuado. A început să lucreze de mică, după moartea tatălui ei, José Antonio Malaret, pentru că şi mama, Rita Teresa Rossi, suferea de o boală cronică. A fost descoperită de ­make-up artistul Carmen Andino, care a şi convins-o să participe la concursul Miss Puerto Rico, pe atunci patronat de femeia de afaceri Anna Santisteban, una dintre cele mai importante figuri din luma modellingului din această ţară.

Datorită voinţei, comportamentului şi frumuseţii ei deosebite, Marisol a devenit favorită în concurs. Înainte de a câştiga, a lucrat ca secretară la o companie de telefonie. Fata cu părul castaniu şi ochii verzi-albaştri a câştigat titlul de Miss Universe în competiţia care a avut loc la Miami, la 11 iulie 1970. Când s-a întors acasă, Marisol a avut una dintre cele mai fastuoase primiri care s-au ţinut vreodată pe Aeroportul Internaţional Luis Muñoz Marín din San Juan, atunci cunoscut ca Aeroportul Internaţional Isla Verde.

S-a căsătorit de trei ori. Primul soţ a fost modelul Butch James, al doilea, muzicianul Corky Stroman, cu care a avut-o pe singura ei fiică, Sasha, iar al treilea, inginerul cubanez Frank Cué. Malaret a apărut pe coperţile a nenumărate reviste naţionale şi internaţionale. A participat la multe campanii de publicitate şi, din când în când, ţine discursuri pentru femeile care aspiră să devină lideri în afaceri. După ce şi-a încheiat „domnia“, Marisol a rămas o figură publică foarte cunoscută în Puerto Rico, prezentând un show TV, lucrând la radio şi devenind editor al unei reviste.

Ca prezentatoare TV, Malaret a lucrat la show-urile „Noche de Gala“ („Noapte de Gală“), împreună cu Eddie Miró, una dintre emisiunile cu cele mai mari audienţe din anii 1970 şi 1980, produsă de Telemundo. Ca editor, a fondat revista „Imagen“, în 1986, prima şi cea mai importantă revistă pentru femei din Puerto Rico. A fondat şi revista „Caras“, al cărei redactor-şef a fost până în 2002. A avut afaceri şi în industria modei. Alături de fosta actriţă Gladys Aguayo deţine un lanţ de magazine pentru femei, La Femme. Apoi, împreună cu fiica ei Sasha a deschis En Casa, un magazin cu decoraţiuni pentru casă.



Căsătorită cu un feminist palestinian

image

Georgina Rizk, o prezenţă seducătoare la Miami Beach (Florida)



Georgina Rizk este singura concurentă din Liban care a câştigat titlul de Miss Universe. ­Rizk s-a născut în Beirut, într-o familie creştină. A fost încoronată Regină a frumuseţii în 1971, în Miami. Prezenţa ei în concurs a fost remarcată pentru că a fost prima participantă care a purtat pe podium un top foarte transparent şi pantaloni. În acelaşi an, Rizk a concurat şi la Miss World, dar nu a primit niciun premiu. Georgina a fost căsătorită cu Ali Hassan Salameh, un palestinian din organizaţia teroristă Septembrie Negru ucis în 1979 de Mossad.

În 1972, când competiţia Miss Universe a avut loc în Puerto Rico, Rizk nu a participat, din cauza unor restricţii ale guvernului, care se temea de posibile atentate teroriste. Temerile s-au intensificat cu două luni înainte de concurs, când au avut loc atacuri cu bombă în faţa hotelului în care stăteau participantele la Miss Universe. În acel an, Libanul nu a trimis nicio concurentă. Georgina Rizk este căsătorită cu un cântăreţ libanez, Walid Toufic, şi participă deseori ca membră a juriului la concursurile Miss Liban.



Prima ediţie în afara SUA

Kerry Anne Wells, reprezentanta Australiei, a câştigat titlul în 1972. Acesta este primul an în care competiţia nu a avut loc în Statele Unite, ci în Dorado, Puerto Rico. Wells nu a primit premiul de la precedenta Miss Universe, Georgina Rizk, ci de la Marisol Malaret, Miss Universe 1970, care era din Puerto Rico.



Momentul încoronării ei nu a putut fi văzut însă la televizor din cauza unei greve a electricienilor care lucrau la show. Ecranele au devenit negre în momentul în care a fost anunţat numele ei. După ce s-a terminat perioada ei de Miss Universe, Kerry Anne a devenit prezentatoare de ştiri. Ea mai lucrase în televiziune, înainte de concurs, ca prezentatoare a rubricii meteo. În acelaşi an în care Kerry Anne a câştigat concursul Miss Universe, australiencele au câştigat marele premiu şi la Miss World şi Miss Asia Pacific şi locul întâi la Miss International.

Din 2007, Kerry Anne Wells este un designer de succes, scriitoare şi comentatoare, care vorbeşte despre imaginea realistă şi pozitivă asupra propriului corp, dar şi despre încrederea în sine.

image
Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite