VIDEO Miss Universe: Regine pentru toată viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă deţineau coroana pentru un an, câştigătoarele Miss Universe păstrau prestanţa titlului şi după această perioadă, devenind modele pentru tinerele din toată lumea.

Sylvia Louise Hitchcock a câştigat titlul Miss Alabama în 1967, iar apoi a fost încoronată Miss SUA. În acelaşi an a devenit a patra concurentă din Statele Unite care a câştigat titlul de Miss Universe. Sylvia a fost descrisă drept o frumuseţe clasică. Cu o combinaţie rară de carismă, rafinament şi căldură, Sylvia continuă să lumineze viaţa celor cu care intră în contact, chiar şi la mai bine de 42 de ani de când a câştigat renumitul titlu. Într-un interviu pentru revista „Pageantry“ Sylvia a declarat că tot ceea ce este astăzi se datorează părinţilor şi mătuşii ei, al căror model l-a urmat de-a lungul vieţii.

Este căsătorită cu inventatorul William Carson şi au împreună trei copii: Jonathan, Christiane şi Will, dar şi un nepot, Zephyr. Locuieşte în Lake Wales, Florida, şi este vecină cu actorul Kaleigh Wright. La fel ca orice Miss Universe, Sylvia şi-a început cariera de regină a frumuseţii călătorind în jurul lumii. „În Ecuador, când au anunţat că voi veni, s-a declanşat o adevărată nebunie. În Japonia eram la un restaurant şi au fost nevoiţi să cheme poliţia pentru a putea ieşi, pentru că afară erau foarte mulţi oameni care se înghesuiau să mă vadă şi, poate, să mă atingă“, povesteşte Sylvia.

După ce perioada ei de „domnie“ s-a încheiat, s-a mutat la New York, unde şi-a continuat cariera în domeniul modei. La un moment dat nu şi-a mai dorit să defileze pe podium, ci să devină actriţă. „Aş fi putut să rămân acolo. Dar nu asta îmi doream“, spune ea.

Pe soţul ei l-a cunoscut în timp ce filma un spot publicitar pentru o televiziune. Au ieşit la o cafea, iar ea i-a spus că este deţinătoarea titlului de Miss Universe. Potrivit „Pageantry“, când a aflat, Carson i-a spus: “Ce coincidenţă, eu tocmai am inventat o maşină de cules fructe şi, dacă stau bine să mă gândesc, este universală. Aşa că tu ai putea să o promovezi“.

image

Brazilianca Martha Vasconcellos, Miss Universe 1968, a învins 64 de concurente pentru a obţine titlul

S-au căsătorit în 1970, când ea avea 24 de ani. Sylvia este una dintre puţinele Miss Universe care obişnuiesc să participe ca membre ale juriului la Miss Universe. Ultima ei apariţie a fost în 1997.

Dorul de casă

Martha Vasconcellos este a doua concurentă din Brazilia care a câştigat titlul de Miss Universe, după Ieda Maria Vargas, în 1963. A devenit, de asemenea, a cincea concurentă dintr-o ţară latino-americană. Martha s-a născut în 1948 în Bahia.

Înainte de a participa la concursul Miss Bahia, care avea s-o aducă pe podiumul Miss Universe, a întâmpinat rezistenţă din partea familiei. La concursul din 1968, Martha a învins 64 de participante, inclusiv pe Anne Marie Braafheid, prima concurentă de culoare de până atunci care a urcat pe locul întâi. A doua zi după ce a câştigat titlul de Miss Universe şi-a sunat familia şi prietenul – cu care era de la vârsta de 12 ani – pentru a le spune că vrea să se întoarcă acasă.

Nu a făcut asta, ci s-a mutat la New York pentru anul următor, aşa cum cerea Organizaţia Miss Universe. S-a întors în Brazilia în 1969 şi s-a căsătorit după câteva zile. Cei doi s-au despărţit însă după 18 ani. Astăzi, Vasconcellos duce o viaţă liniştită, departe de viaţa publică. Are doi copii din prima căsnicie, cu Reinaldo Loureiro: Leonardo şi Leilane, dar şi doi nepoţi, Felipe şi Guilherme. În prezent, Martha locuieşte în Boston, Massachusetts, şi lucrează pentru o organizaţie portugheză drept consultant pentru drepturile victimelor.

Compliment de la Nixon

Gloria Maria Aspillera Diaz este prima concurentă din Filipine care a câştigat titlul de Miss Universe. Diaz s-a născut în 1950 în IIocos, într-o familie cu 12 copii. Gloria este căsătorită cu omul de afaceri Gabriel „Bong“ Daza, cu care are două fete, Isabella şi Esmeralda.

image

Sylvia Louise Hitchcock, SUA, pozează pe plaja din Miami Beach

Cei din familie nu au luat-o în serios atunci când le-a spus că pleacă în Florida, la concurs, aşa că nimeni nu a însoţit-o. Gloria nu a fost printre favorite, dar a început să se remarce la proba costumului de baie, datorită corpului ei foarte bine proporţionat.

Diaz avea doar 18 ani atunci când a câştigat, în 1969, după ce şi-a învins candidatele şi la proba interviului. Avea un stil deosebit în conversaţie, emanând foarte multă naturaleţe. Prezentatorul Bob Barker a pus-o să spună numele tuturor fraţilor ei, să vadă dacă nu uită de vreunul dintre ei. „Le mai ţii minte?“, a întrebat-o el.

Gloria le-a rostit numele, dar a fost la un pas să o uite pe sora ei Aurora. Şi-a adus însă aminte. „Să nu uiţi să-i ceri scuze Aurorei când ajungi acasă“, a fost replica lui Barker. În săptămâna în care Gloria a câştigat titlul, preşedintele Statelor Unite, Richard Nixon, a declarat într-un discurs: „Când Statele Unite au cucerit Luna, Filipin ele au cucerit Universul!“ Fraza a fost repetată o zi întreagă la televiziunea filipineză.

Gloria a devenit o actriţă celebră în industia cinematografică şi de televiziune filipineză. De altfel, ea a primit premiul Academiei Filipineze de Arte, un fel de premiu Oscar în ţara ei natală, pentru cel mai bun rol feminin secundar în filmul „Nasaan Ka Man“ (2005).

Imagini de la Miss Universe 1967, 1968 şi 1969







image
Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite