''Pot să slăbesc cu spirulină?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
''Pot să slăbesc cu spirulină?"
''Pot să slăbesc cu spirulină?"

Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

image

Cum îmi învăţ copilul să se spele pe dinţi?

image



Am o fetiţă în vârstă de doi ani şi am aflat că ar fi momentul să înceapă să se spele pe dinţi. Am încercat să o învăţ să folosească o periuţă de dinţi de mici dimensiuni, potrivită vârstei ei. Am cumpărat şi o pastă de dinţi pentru copii, cu diverse arome, însă refuză să facă acest lucru şi începe să plângă. Atât eu, cât şi soţul meu avem probleme cu dantura şi mi-e teamă că se va confrunta şi ea cu astfel de neplăceri. Ce pot face pentru ca spălatul pe dinţi să nu mai fie un chin pentru ea? De asemenea, aş vrea să ştiu la ce vârstă trebuie să o duc la primul consult stomatologic. Ancuţa Badea, Bucureşti

Până la vârsta de şase ani, copiii nu au dexteritatea necesară să se spele pe dinţi şi de aceea trebuie ajutaţi. Puteţi să atenuaţi repulsia fetiţei dvs. faţă de spălatul pe dinţi dacă apelaţi la jocuri, astfel încât să nu simtă că o obligaţi să facă acest lucru.

Încercaţi trucuri cum ar fi, mai întâi, să vă spălaţi dvs., apoi păpuşa şi, la final, se spală copilul. În ceea ce priveşte consultul stomatologic, vârsta de unu-doi ani este cea mai potrivită pentru primul control. La această vârstă, medicul poate observa dacă dinţii se dezvoltă normal şi vă poate face recomandări referitoare la produsele potrivite pentru igiena orală a copilului.   

image


Dr. Cristina Răduţoiu
medic primar stomatologie generală


image

Pot să slăbesc cu spirulină?

image



Am o înălţime de 165 cm şi cântăresc 75 de kilograme. Am încercat tot felul de cure de slăbire, dar rezultatul a fost că, după ce am reuşit cu greu să slăbesc câteva kilograme, după încetarea regimului m‑am îngrăşat şi mai tare. Recent, o prietenă mi-a spus că ea a reuşit să slăbească cu spirulină.

Aş vrea să încerc şi eu acest remediu, dar nu ştiu dacă într-adevăr funcţionează. Mi-am pierdut încrederea în astfel de „soluţii-minune”, însă trebuie să fac ceva. Poate fi spirulina o rezolvare a problemelor mele de greutate? Dacă urmez un astfel de tratament este nevoie să ţin şi regim alimentar? Cornelia Vasile, Câmpulung

Este adevărat că spirulina are efecte benefice şi în curele de slăbire. Însăaceastă terapie cuprinde mai multe etape şi, de aceea, cel mai indicat ar fi să consultaţi un fitoterapeut caresă vă recomande un tratament individualizat.

Spirulina scade pofta de mâncare, ajută la detoxifierea organismului, are acţiune hipocolesterolemiantă şi de reglare a glicemiei, fiind în acelaşi timp o sursă de vitamine şi de minerale. Însă sfatul meu estesă asociaţi acest remediu cu o dietă sănătoasă, bogată în fructe, legume, cereale integrale şi carne slabă, de pui sau de peşte. De asemenea, de ajutor este să urmaţi şi un program regulat de exerciţii fizice.

image


Dr. Ruxandra Constantina
medic de familie,competenţă în apifitoterapiereflexoterapeut


image

Unde pot face înot terapeutic?

image



Sufăr de o boală autoimună şi urmez un tratament cortizonic cu diprophos injectabil şi colchicină. Problema este că mă dor foarte tare articulaţiile şi nu ştiu ce să mai fac. Am consultat numeroşi medici, dar fără rezultat. Coloana vertebrală mă doare cel mai tare, mai ales pe timpul nopţii. Am doar 30 de ani şi sunt deja anchilozată. Întrebarea mea este
unde pot face înot terapeutic. Ar fi singura soluţie pentru mine. Îmi puteţi da o adresă? Iuliana Stanislav, Bucureşti

Boala autoimună de care suferiţi trebuie supravegheată de medicul specialist reumatolog. Opinia mea este că, dacă tratamentul pe care îl urmaţi nu dă rezultatele aşteptate, ar trebui să fie schimbat cu o terapie pe bază de imunosupresoare.

Pentru înotul terapeutic, puteţi încerca să mergeţi la bazinul Floreasca, la cel al stadionului Dinamo sau la bazinul „Lia Manoliu”, fostul „23 August“. Dacă afecţiunea este spondilartropatie sau spondilită, puteţi încerca sulfasalazină sau salazopirină ca alternativă terapeutică. Şi pentru un astfel de tratament vă recomand să solicitaţi sfatul specialistului în domeniu.

image


Dr. Georgiana-Ozana Tache
medic primar balneofizioterapie şi recuperare medicală


image

Am dureri în timpul contactului sexual

image



 Am o mare problemă şi nu mai ştiu ce să fac şi cui să mă adresez. În timpul actului sexual, mai ales când stă partenera mea deasupra, am durerifoarte mari şi sângerări puternice. Am făcut un consult medical, iar medicul mi-a spus că pro-blema nu este gravă. Mi-a recomandat să fac frenotomie şi, deşi nu ştiam despre ce este vorba, am făcut intervenţia. Problemele continuă însă. Ce mă sfătuiţi să fac? Îmi puteţi recomanda eventual o clinică unde aş putea să merg? Sorin, Alexandria

Durerile în timpul contactului sexual pot fi cauzate de o infecţie a tractului urinar, dar pot fi şi un semn al unor boli mai grave. De asemenea, în cazul dvs., sângerarea care a survenit după frenotomie poate fi determinată de o cicatrizare incompletă a zonei res-pective.

Ar fi fost util să precizaţi şi timpul scurs de la intervenţie. Nu putem şti însă cu exactitate despre ce este vorba decât după un consult medical. De aceea, sfatul meu este să vă adresaţi unui medic specialist urolog. În urma istoricului dvs. medical şi investigaţiilor, acesta va putea stabili un diagnostic precis şi un tratament.

image


Prof. dr. Petrişor Geavlete
medic primar urologieSpitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”, Bucureşti


image

Am un gust neplăcut şi limba încărcată

image



De mai bine de jumătate de an, mă trezesc cu un gust foarte neplăcut dimineaţa şi cu o depunere pe limbă (limba este foarte încărcată). Am observat că, în momentele în care sunt stresat, această senzaţie revine şi în timpul zilei. Am consultat un medic gastroenterolog care, după ce mi-a făcut o analiză de sânge pentru bacteria Helicobacter Pylori, care a avut rezultat negativ, mi-a recomandat un exsudat faringian şi m-a sfătuit ca seara să mănânc mai devreme şi cât mai uşor. I-am urmat sfatul, însă fără rezultate semnificative.

Exsudatul faringian a fost şi el negativ, iar setul general de analize a ieşit bun. Care ar putea fi cauza acestei probleme? Ce alt medic mă sfătuiţi să consult?  Mădălin, Vâlcea

Gustul neplăcut şi limba saburală nu reprezintă în general probleme mari de sănătate. Deşi se credea că limba este oglinda sănătăţii sau a tubului digestiv, iar aspectul ei are încă importanţă în pediatrie şi în evaluarea nivelului de hidratare a organismului, la adult modificările limbii au rareori semnificaţie patologică.

Măsuri simple, precum folosirea periuţelor de curăţat limba, clătirea gurii cu bicarbonat, utilizarea pastei de dinţi cu bicarbonat de sodiu, împreună cu sfatul unui dentist rezolvă în general această problemă. Limba şi cavitatea orală reprezintă în unele cazuri centrul preocupării pentru persoane cu tulburări de tip nevrotic sau pentru cele cu un grad mare de anxietate.

image


Dr. Carol Stanciu
medic primar gastroenterolog Preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie


Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite