Nutriţionistul vă răspunde: Îngheţată sau sorbet de fructe?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorbetul de fructe este mai puţin popular la noi decât în alte ţări, iar în magazine există foarte puţine produse de acest fel. El este însă alternativa mai dietetică şi mai recomandată a îngheţatei vara.

 Aceasta pentru că sorbetul nu conţine lapte, smântână şi ou, ci doar fructe, zahăr şi apă. Ingredientele se omogenizează în blender şi se pun la congelator. 100 g de sorbet au aproximativ 170 de calorii, pe când aceeaşi cantitate de îngheţată are între 300 şi 400 de calorii. Din acest motiv, doar sorbetul poate fi consumat zilnic, dar nu şi de către diabetici. Iar dacă fructele cu care-l preparăm sunt proaspete, sorbetul va avea proprietăţi nutritive, întrucât antioxidanţii pe care-i conţin nu se inactivează prin congelare.

Consumul de sorbet necesită însă o precauţie: spre deosebire de îngheţată, el conţine cristale mai mari de gheaţă, care trebuie topite în gură înainte de înghiţire pentru a evita inflamaţiile gâtului. Dacă nu ai timp să prepari în casă un sorbet şi vrei un desert răcoritor, alege sortimentele de îngheţată care să nu conţină coloranţi, conservanţi, edulcoranţi chimici de sinteză şi arome artificiale. Este de evitat îngheţata pe a cărei etichetă scrie „natural identic", precum şi cea care conţine vanilină, căci aceasta nu este vanilie naturală. Apa cu aditivi alimentari nu este îngheţată. Cea autentică trebuie să conţină unt, smântână, ou, zahăr şi arome naturale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite