Ce l-a ucis pe „Jacko“?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Jackson ştia că va muri ca Elvis Presley. Manipulat de o cohortă de medici şi de trepăduşii care îi „organizau“ cariera, devenise o epavă, ducând o viaţă imposibilă. În cele din urmă, excesul de medicamente şi anturajul plin de profitori l-au băgat în mormânt. VEZI AICI FOTOGALERIE CU FANII LUI MICHAEL DIN ROMÂNIA. VEZI AICI FOTOGALERIE

Citiţi şi:

Doctorii superstarurilor, vânzători de himere


Joi, 25 iunie, la ora locală 2.26 p.m., Michael Jackson a suferit un stop cardiorespirator în locuinţa sa şi a murit într-un spital din Los Angeles, la numai 50 de ani. Regele muzicii pop urma să-şi susţină concertul de adio, „This Is It „, un maraton de 50 de spectacole, care trebuia să debuteze la Londra, la 13 iulie, şi pentru care avea să primească 150 de milioane de dolari.

Peste 750.000 de bilete fuseseră deja vândute până la data morţii lui Michael Jackson. Dar pentru a ajunge la forma psihică şi fizică necesară unui asemenea „maraton“, megastarul a făcut exces de energizante, antidepresive şi analgezice.

Un cocktail fatal, numit în termeni medicali „o combinaţie de substanţe cu efect toxic cumulativ“. Ce combinaţie a fost se va stabili exact în urma autopsiei executate de doctorul de origine indiană Lakshmanan Sathyavagiswaran, şeful morgii din LA, căruia i se mai spune şi „legistul vedetelor“.

“Reţetarul“, cheia cazului

Poliţia din Los Angeles, LAPD, a acţionat cu rapiditate, aşa cum s-a obişnuit în astfel de cazuri. Când sunt chemaţi în cazul decesului subit al unei vedete, poliţiştii caută în primul rând reţetele de medicamente şi flacoanele cu pastile. „Captura“ din reşedinţa lui Michael Jackson a fost colosală.

Familia şi fanii îi consideră pe medicul personal al artistului, cardiologul Conrad Murray, cel care urma să-l însoţească în turneul-maraton din Marea Britanie, dar şi pe ceilalţi medici din anturajul starului principalii vinovaţi de starea în care ajunsese regele muzicii pop. Avocatul familiei, Brian Oxman, a făcut declaraţii şocante:

„Am fost întotdeauna împotriva exceselor medicamentoase, în special al analgezicelor. Am spus multora, de nenumărate ori, că dacă Michael va fi găsit într-o zi mort, va fi din cauza analgezicelor. Şi am declarat că n-o să rămân mut în privinţa asta. Am numele multor doctori care, contra unor sume de bani, i-au prescris medicaţie cu risc fatal.“

Oxman a declarat că Michael Jackson a devenit dependent de analgezice în urmă cu câţiva ani, când părul i-a luat foc în timpul filmării unei reclame pentru Pepsi. A căzut de pe scenă şi şi-a rupt un picior şi o vertebră. „Nu sunt medic, dar să tratezi de atâta timp durerea şi nu cauza care o declanşează mi se pare ciudat. De fapt, el dezvoltase o dependenţă şi s-au găsit destui inconştienţi care să i-o alimenteze sub diverse motive.“

Oxman a mai declarat că familia a încercat să intervină, să-l preia în grijă, dar nu a avut spor din cauza „trepăduşilor“ din jurul superstarului. Grace Rwaramba, menajera care a lucrat pentru  „Jacko“ timp de 17 ani şi care i-a crescut cei trei copii, a confirmat că starul intrase într-o stare de autodistrugere: Michael lua medicamente cu pumnul. Când îşi dădea seama că amestecul de substanţe depăşea doza de siguranţă, o punea pe Grace să-i facă spălături stomacale.

Cine i-a făcut injecţia?

Din informaţiile difuzate până acum reiese că starul a murit după ce i-a fost injectat Demerol, considerat un înlocuitor al morfinei. Michael făcea trei astfel de injecţii pe zi. Deocamdată, nu se ştie cine i-a făcut injecţia. Principalul bănuit, dr. Conrad Murray, a fost audiat de poliţie de mai multe ori, după ce, iniţial, a dispărut din „peisaj“.

Dr. Murray a declarat că l-a găsit pur şi simplu pe „Jacko“ în agonie şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca să-l resusciteze până la sosirea salvării. A negat că i-a făcut injecţie cu Demerol. Avocatul lui Murray, Edward Chernoff,  a declarat că acesta nu i-a prescris niciodată lui „Jacko“ Demerol sau OxyContin. „Niciodată! Nu în acea azi“, a subliniat el, contrazicându-se.

Cu două luni înainte de concert, firma organizatoare, AEG Live, l-a angajat pe dr. Murray ca medic personal al lui „Jacko“ pe perioada repetiţiilor şi a concertului, pentru suma de 150.000 de dolari pe lună. După decesul starului, avocatul lui Murray, Edward Chernoff, a declarat că, deşi doctorul se mutase în locuinţa lui „Jacko“ pentru a-l supraveghea, conform contractului, AEG Live nu-i achitase nimic.

„Sunt datori două luni!“, susţine Chernoff. Randy Philips, preşedinte al AEG Live, a recunoscut că în contract se prevedea plata a 150.000 de dolari pe lună pentru dr. Murray, dar contractul nu a fost semnat de Michael Jackson, deşi AEG Live îi dăduse un avans substanţial. Dar oare medicul îşi făcuse datoria?

Dr. Murray a declarat că, deşi se mutase în palatul lui Michael Jackson, nu ştia de unde îşi procura acesta medicamentele cu potenţial letal. În casă au fost descoperite reţete pe numele altor pacienţi, o „practică“ frecventă pentru dependenţi, cu sprijinul doctorilor, care nu au voie să elibereze reţete dacă se depăşeşte norma de siguranţă.

Poliţia din Los Angeles îi va interoga pe aceşti „pacienţi“. În afară de Demerol, în casă s-au găsit şi alte analgezice foarte puternice, ca Dilaudid, Vicodin. În plus, „Jacko“ mai lua Soma – relaxant muscular, ­faimosul sedativ Xanax, „apanajul“ vedetelor, Zoloft - antidepresiv, Paxil – antidepresiv, Prilosec – medicament pentru inimă. Dat fiind starea de slăbiciune a starului şi faptul că era anorexic, combinarea acestor medicamente a fost letală.





Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite