Ce remedii există pentru problemele prostatei?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce remedii există pentru problemele prostatei?
Ce remedii există pentru problemele prostatei?

Ai nevoie de un sfat la una dintre problemele tale medicale? Scrie-ne pe adresa redacţiei sau trimite-ne un e-mail şi, în scurt timp, vei primi răspuns de la unul dintre specialiştii noştri.

Am vârsta de 69 de ani şi, ca o bună parte dintre bărbaţii trecuţi de prima tinereţe, am probleme cu prostata. Deşi am suferit o intervenţie chirurgicală în anul 2001, în prezent problemele au revenit şi urmez un tratament medicamentos. Totuşi, doresc să urmez în paralel şi un tratament naturist. Cu ceva timp în urmă, am auzit prin intermediul mass-media despre un produs naturist pe bază de ceapă, care ar ajuta la reducerea dimensiunii prostatei. Aş dori să aflu despre modul de preparare şi de administrare a unor astfel de produse.Stelian Stănciulescu, Piteşti

image

Dr. Ruxandra Constantina


medic de familie, competenţă în apifitoterapie, reflexoterapeut

image

În primul rând, ar trebui să ştim care este diagnosticul exact, pentru a vă putea prescrie un tratament adecvat. Puteţi urma o terapie cu plante ce au acţiune diuretică şi antiinflamatoare. Astfel, este indicat să mâncaţi zilnic între  50 şi 100 g de seminţe de dovleac. De la PLAFAR puteţi procura un ceai pentru prostată şi vezica urinară, din care se beau câte trei căni pe zi, între mese, timp de două-trei luni.

 Utile sunt şi comprimatele Prostate Optimizer, care se administrează timp de patru-şase luni, câte un comprimat de trei ori pe zi. De trei ori pe zi puteţi face băi calde de şezut, cu infuzie de coada-calului. Temperatura apei trebuie crescută progresiv, iar baia durează în jur de 20 de minute.

,,Sufăr de circulaţie periferică deficitară"

Încă de la vârsta de 15 ani, sufăr de circulaţie periferică deficitară, care a început să se agraveze. Chiar şi vara am senzaţia de mâini şi de picioare reci şi mă confrunt şi cu afecţiuni reumatice, care se accentuează la frig. De câţiva ani, mănânc mai puţină carne şi mai mult soia şi peşte, însă am dureri tot mai mari în zona degetelor mari de la picioare, asemănătoare celor prin care se manifestă guta. Însă, în urma analizelor medicale, nivelul acidului uric a fost în limite normale. Care este cauza acestor simptome şi ce tratament îmi recomandaţi? Există un remediu naturist care să înlocuiască aspirina? Vasile, Drobeta-Turnu Severin

Prof. Dr. Ruxandra Ionescu
medic primar boli interne şi reumatologie Spitalul Clinic „Sf. Maria”

În primul rând, sfatul meu este să consultaţi cât mai curând un medic. Pentru tulburările circulatorii şi pentru prevenirea unor accidente aterotrombotice, aspirina, administrată în doze mici (80-150 mg pe zi), este benefică. Însă nu există posibilitatea să înlocuiţi aspirina cu produse homeopatice, ci doar cu alte preparate antiagregante.

În ceea ce priveşte suferinţa reumatică, durerile de la nivelul halucelui (degetul mare de la picior) pot fi cauzate de artroză (monturi), dar şi de gută. De aceea, numai un consult medical permite stabilirea corectă a diagnosticului. Dacă este vorba de gută, trebuie să ţineţi cont şi de faptul că aspirina, chiar şi în doze mici, poate determina creşterea nivelului seric al acidului uric şi, implicit, poate duce la agravarea bolii.

,,Cum pot să scap de coşuri?"

De o perioadă, am probleme cu apariţia coşurilor, situaţie care a început să se agraveze. Îmi apar foarte multe coşuri pe faţă şi, în ultima vreme, au început să îmi apară şi pe mâini. Nu ştiu ce să mă mai fac, pentru că acestea au un aspect foarte dezagreabil. Deşi am încercat o mulţime de produse pentru acnee, acestea nu au avut niciun efect. Care credeţi că este cauza acestor probleme? Ce tratament ar fi recomandat în cazul meu? Daniela, Bucureşti

Prof. dr. Anca Zbranca
medic specialist dermatolog

Există o problemă de diagnostic în descrierea bolii dvs. Nu aţi precizat ce vârstă aveţi şi nu ştim ce înţelegeţi prin cuvântul „coşuri”, deoarece spuneţi că vă apar pe mâini şi pe faţă.

image
image
image

Dacă ar fi vorba doar de „coşurile” de pe faţă, ar putea fi acnee. În acest caz, este recomandată folosirea dermatocosmeticelor antiacneice şi, dacă situaţia nu se ameliorează, un tratament individualizat stabilit de medicul dermatolog.

Însă dvs. vorbiţi şi despre apariţia „coşurilor“ pe mâini, iar acneea nu este niciodată localizată în această zonă, ci poate pe braţe şi pe umeri. Leziunile care ar putea apărea pe mâini sunt cele de prurigo sau de foliculită. Sfatul meu este să consultaţi în primul rând medicul de familie.

,,Care este boala de care sufăr?"

În anul 2007, am făcut hepatită virală de tip A, pentru care am fost internat în spital. Însă după externare am făcut o criză de epilepsie. Aceste crize s-au repetat, motiv pentru care am consultat un medic neurolog. Am vârsta de 17 ani şi până acum nu am avut epilepsie. Care credeţi că este afecţiunea de care sufăr şi care ar putea fi cauza ei? Ce analize ar mai trebui să fac şi ce medici să mai consult pentru a stabili un diagnostic precis?  Emanuel Sfârâilă, Arad

Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel
medic primar boli infecţioase Directorul Institutului de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”

În cazul dvs., este cu certitudine vorba de epilepsie, pentru care trebuie să urmaţi un tratament toată viaţa. Aceasta deoarece, până în prezent, nu există metode care să permită întreruperea tratamentului la un moment dat. Totuşi, singurul în măsură să vă dea mai multe date referitoare la afecţiunea dvs. este medicul neurolog.

Deci, sfatul meu este să consultaţi medicul, care să stabilească schema terapeutică şi să monitorizeze evoluţia bolii. Cert este că epilepsia nu are nicio legătură cu hepatita. V-aţi vindecat de această afecţiune şi nu este nimic suplimentar de făcut. Dacă nu v-aţi vaccinat împotriva hepatitei B, recomandarea mea este să faceţi acest lucru.

,,Am picioarele fierbinţi"

Mă pot lăuda cu o sănătate generală bună la cei 82 de ani ai mei. Desigur, mai am şi eu din când în când mici probleme, cum ar fi aceea că am picioarele fierbinţi şi mă furnică, deşi am tot timpul senzaţia de frig. Menţionez că sufăr de varice şi de reumatism, însă am mersul vioi. În plus, în urmă cu patru ani am suferit un atac vascular cerebral (tranzitiv, cu pareză la piciorul stâng), pentru care nu am luat medicamente. Urmez însă un tratament cu Panangin, câte două comprimate pe zi, pentru insuficienţă cardiacă şi altul, de circa cinci ani, pentru adenom de prostată. Octavian Crişan, Mărăşeşti

Dr. Radu Leon George
medic de familie, competenţă în fiziokinetoterapie

Tonusul bun pe care îl aveţi este de admirat. Însă, pentru că aţi menţionat accidentul vascular cerebral - AVC (probabil ischemic) pe care l-aţi suferit, eu vă sfătuiesc să consultaţi cât mai curând medicul de familie. Acesta, în urma analizelor medicale, va putea stabili un tratament, în funcţie de cauzele care au produs accidentul vascular cerebral.

Cauzele ar putea  fi: hipertensiune arterială, hipercoagulabilitate sanguină sau insuficienţă circulatorie. Tratamentul doar cu Panangin, fără să fie asociat şi cu alte medicamente, este ineficient pentru insuficienţa cardiacă, de orice grad ar fi ea. Circulaţia periferică deficitară, ce reiese din ceea ce aţi descris dvs., poate agrava aceste probleme. Sfatul meu este, deci, să consultaţi fără întârziere medicul.   

image
image
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite