Spania: Pastila de a doua zi se vinde mult mai bine fără rețetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările acestui produs farmaceutic de contracepție au crescut în luna februarie 2010 cu 112% în comparație cu luna octombrie 2009.

De nouă luni pastila de a doua zi se vinde în Spania fără rețetă, iar în tot acest timp numărul vânzărilor a crescut cu 112%, anunță "20 minutos", care preia ultimele date furnizate de firma de consultanță IMS Healt.

Citeşte şi:
Legea avortului îi nemulțumește pe părinţii români
Spaniolii, tinerii europeni care folosesc cel mai mult prezervativul

Conform acestor date, în prima lună (octombrie 2009) numărul vânzărilor a crescut cu 87% în comparație cu luna septembrie. Practic de la 37.138 de pastile vândute s-a ajuns la 69.441 de pastile comercializate.

Iar această cifră a urcat de la lună la lună, ajungându-se ca în februarie 2010 a acestui an să se înregistreze o creștere de 112% în comparație cu octombrie 2009.

Totuși, conform unui studiu realizat de Durex, femeile din Spania folosesc această măsură contraceptivă doar în cazurile de urgență și nu ca o metodă de avort, așa cum existau suspiciuni atunci când s-a luat decizia vânzării fără rețetă a pastilei de a doua zi. Durex a observat că vânzările de prezervative nu au stagnat, ci dimpotrivă au crescut în ultimele trei luni cu 3%.

Acest "boom" comercial pe care l-a înregistrat pastila de a doua zi a fost oarecum normal pentru primele luni susțin specialiștii. "Întotdeauna când iese pe piață un produs se observă o creștere, care se stabilizează apoi odată cu trecerea timpului", susține psihologul și sexologul Esteban Cañamares. Iar datele par să-i dea dreptate.

Vezi pe adevarul.es de ce

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite