Un român din cinci are probleme urinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 18 la sută din populaţia ţării noastre suferă de incontinenţă urinară (pierdere involuntară de urină), arată sondajul Omnibus efectuat anul trecut şi prezentat recent.

Acesta a inclus un eşantion reprezentativ de aproximativ 900 de persoane, femei şi bărbaţi cu vârsta de peste 40 de ani.

Rezultatele sondajului au arătat că, din total, 159 de persoane suferă de incontinenţă, iar din acestea, o treime au pierderi de urină cel puţin o dată pe zi.

În cadrul sondajului, 98 la sută din respondenţi afirmă că boala le afectează viaţa de zi cu zi, de cele mai multe ori fiind nevoiţi să renunţe la serviciu sau să se izoleze de familie şi de prieteni.

În multe cazuri, bolnavul încă mai pierde urină chiar şi după tratamentul medicamentos sau chirurgical. De aceea, are nevoie de absorbante speciale.

În lipsa acestora, există riscul unor iritaţii, ulceraţii ori infecţii ale pielii. Potrivit preşedintelui Federaţiei Mondiale a Bolnavilor de Incontinenţă Urinară, Tomasz Michalek, România este una dintre puţinele ţări din UE în care casele de asigurări nu decontează absorbantele de urină. Costurile acestora sunt mari, de aproximativ 200 lei pe lună.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite