Brânca-ursului reîntinereşte organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brânca-ursului  reîntinereşte organismul
Brânca-ursului reîntinereşte organismul

Brânca-ursului (Heracleum sphondylium) este un remediu recunoscut pentru cele mai grave boli ale secolului. De aceea, în limbajul popular, plantei i se mai spune „ginseng  românesc”.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, precizează că planta este folosită pentru tulburări psihice, reumatism şi pentru migrene, iar frunzele şi fructele sunt folosite ca stimulente digestive şi afrodiziace.

În asociere cu plantele antitumorale (năpraznic, brusture, vâsc, ginseng), care acţionează împotriva celulelor canceroase, infuzia sau tinctura de brânca-ursului contribuie la regenerarea celulelor organismului.

Terapia cu seminţe şi cu rădăcină de brânca-ursului revigorează şi reîntinereşte organismul. Sub formă de infuzie sau decoct, planta vine în ajutorul vârstnicilor, pe care-i scuteşte de neplăcerile caracteristice declinului fizic.

Mod de folosire

Infuzie din fructe: două linguriţe de fructe se infuzează în 250 ml de apă fierbinte, timp de 10 minute. Se pot consuma câte trei căni pe  zi.

Infuzie combinată: două linguriţe de plantă şi de seminţe se pun la macerat în 100 ml de apă rece şi se lasă peste noapte. Dimineaţa se filtrează şi se adaugă peste plantă 150 ml de apă clocotită. După 15 minute, peste infuzie se adaugă apa în care s-a făcut macerarea.  Zilnic, se beau câte trei căni, cu 15 minute înaintea meselor principale. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite