Doar un regim dur ne scapa de kilogramele puse de Sarbatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nutritionistii nu recomanda metode de slabire rapida, insa, cand vine vorba de kilogramele in plus acumulate de Sarbatori, ei accepta metode rapide de slabire. Daca regimul tine doar cateva zile si

Nutritionistii nu recomanda metode de slabire rapida, insa, cand vine vorba de kilogramele in plus acumulate de Sarbatori, ei accepta metode rapide de slabire.
Daca regimul tine doar cateva zile si o persoana nu are afectiuni care sa-i puna in pericol sanatatea, atunci se poate apela la strictete in ceea ce priveste alimentatia. "Intr-o astfel de cura de slabire se merge pe doua componente: alimentatia si efortul fizic. Mesele trebuie sa fie exact invers fata de cum am facut in perioada Sarbatorilor. Trebuie sa eliminam alimentele bogate in calorii, glucidele, grasimile si alcoolul", ne-a declarat dr. Lavinia Soava, specialist in nutritie. Printre alimentele care ar trebui sa stea departe de masa se numara carnea, conservele, afumaturile, branzeturile. Zaharul este interzis, iar o persoana care vrea sa dea jos kilogramele in plus trebuie sa evite dulciurile. Alcoolul, pe de alta parte, nu este bun, pentru ca stimuleaza pofta de mancare. Un singur gram de alcool contine 7 calorii. "In general, oamenii duc la bun sfarsit un astfel de regim, pentru ca organismul este saturat dupa atata mancare, cum este in aceasta perioada", ne-a mai spus dr. Lavinia Soava.
Cartofii prajiti trebuie uitati
Daca toate aceste alimente sunt interzise, atunci ce se poate manca? Un astfel de regim trebuie sa se bazeze pe legume si fructe. Unele fructe, cum ar fi strugurii dulci, nucile sau alunele, trebuie excluse cu desavarsire. In schimb, se poate manca grepfrut. In ceea ce priveste legumele, nimic nu este interzis. Doar metoda de gatire trebuie schimbata. "Prajeala nu este buna si se aleg alte metode de pregatire a hranei, coacere, fierbere si frigere. Trebuie renuntat si la condimentele iuti pentru ca, la fel ca si alcoolul, stimuleaza pofta de mancare. Este nevoie si de cat mai multe lichide, fie apa plata, fie sucuri naturale preparate in casa", ne-a mai spus dr. Soava. Se consuma doar paine neagra sau integrala, iar daca vine vorba de paste, pe piata au aparut deja cele facute din faina integrala.

Regimul alimentar trebuie completat cu exercitii fizice. Fie la o sala de fitness, fie la piscina, efortul fizic ajuta la tonifierea organismului. Pentru cei care sunt sedentari sau nu au timp, plimbarile lungi, zilnice, ii pot ajuta sa scape de kilogramele in plus.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite