Pubertatea precoce la fete este tot mai frecventă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pubertatea precoce este tot mai frecventă
Pubertatea precoce este tot mai frecventă

Fetele din ziua de astăzi sunt înalte pentru vârsta lor. Nu au împlinit încă 10 ani, însă estrogenul le-a invadat corpul şi le-a revoluţionat mintea.

Sunt înalte pentru vârsta pe care o au, însă pe viitor vor rămâne scunde. Suferă schimbări de dispoziţie destul de frecvent, conflicte cu propriul lor corp, iar din cauza imaturităţii, dispun de foarte puţine arme pentru a lupta împotriva efectelor hormonale.

La nici 10 ani, multe dintre fete au deja prima menstruaţie, iar aceste cazuri cu care se confruntă pediatrii sunt din ce în ce mai frecvente. În ultimii 15 ani, vârsta primei menstruaţii a scăzut cu 12 luni. În 1991, media de vârstă pentru începerea pubertăţii la fete era de 10,88 ani, iar în 2006, aceasta a scăzut la 9,86 de ani.

Xavier Allue, medic pediatru la Serviciul Catalan de Sănătate, a declarat că zilnic primeşte în cabinetul său fetiţe de 8 ani care acuză simptome specifice primei menstruaţii. Societatea Spaniolă de Endocrinologie Pediatrică (SSEP) pregăteşte deja un studiu pentru a afla numărul exact al fetelor care manifestă deja semne de pubertate precoce.

Aflaţi motivul acestui decalaj de vârstă, care, în cazul băieţilor, nu s-au produs în aceeaşi măsură

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite