Modelele de pantofi și efectele lor asupra sănătății

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscuți sub diverse denumiri, gen "balerini" sau"platforme", pantofii afectează sănătatea femeilor, îndeosebi dacă acestea încalță des și pentru un timp îndelungat, același model.

Par comozi, lejeri, fără probleme aparente pentru o plimbare lungă. "Balerinii" sau pantofii cu talpă joasă au devenit renumiți în anii 50 și au revenit la modă 30 de ani mai târziu. Totuși, ei au talpa prea subțire și flexibilă, neoferind suficient sprijin pentru picior și nici nu amortizează în mod eficient impactul pașilor noștri. Folosirea loc frecventă poate conduce la dureri la tendonul lui Ahile, contracții, cârcei etc.

Este de preferat să nu utilizăm balerini sau pantofi cu talpă foarte plată dacă avem de străbătut distanțe mai lungi: mai bine alegem un pantof cu toc de 2-4 centimetri. Ar fi bine să ne punem pe interior o talpă care să absoarbă impactul pașilor.

Pantofii sport sunt destinați activităților sportive și sunt buni pentru acest lucru, nu pentru a-i folosi pe stradă, zi de zi. Dacă se abuzează de încălțămintea sport, laba piciorului este expusă unei umidități și călduri excesive, ce poate cauza transpirație și, prin urmare, ciuperci și infecții ale acestuia. Se recomandă alternarea pantofilor și folosirea șosetelor din fibre naturale, de tip bumbac 100%.

Aflați efectele negative ale pantofilor cu toc și cum pot evitate acestea.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite