Oamenii de ştiinţă care studiază obezitatea au descopierit gena care ne îngraşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gena principală care determină obezitatea a fost identificată, susţin oamenii de ştiinţă britanici în urma unor studii amănunţite.

ADN-ul este considerat a fi nucleul care controlează celelalte gene găsite în celulele grase ale corpului. Cercetătorii au spus că această descoperire ar putea ajuta la tratarea bolilor asociate cu obezitate, adică bolile de inimă şi diabetul, scrie DailyMail.

Oamenii de ştiinţă au identificat deja o genă numită KLF14 care este direct legată cu diabetul de tip 2 şi nivelul colesterolului. Însă, până acum, nu se ştia ce rol au.

Cercetătorii au analizat mai mult de 20.000 de gene în probe luate din grăsimea de sub piele a peste 800 de femei din Marea Britanie. Astfel, a fost descoperită o legătură direct între gena KLF14 şi nivelul ţesutului adipos. Constatările au fost confirmate in 600 de probe de grăsime a unui grup din Islanda.

Studiul, publicat în revista Nature Genetics, are şi o veste bună, şi anume că medicamentele pot regla această genă.

Începând cu anii 1980, numărul adulţilor obezi s-a dublat ajungând ca unul din zece adulţi din întreaga lume, aproximativ o jumătate de miliard de oameni să aibă probleme cu greutatea.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite