Melancolia trebuie tratată ca o “tulburare psihică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care suferă de melancolie nu au nicio aşteptare de la viitor
Persoanele care suferă de melancolie nu au nicio aşteptare de la viitor

Un medic psihiatru australian încearcă să reintroducă melancolia pe lista bolilor mintale, după ce a fost scoasă din manualul diagnosticelor psihice în 1980.

Gordon Parker, profesor în psihiatrie în cadrul Universităţii NSW şi director al Institutului "Black Dog" din Sydney, coordonează o echipă de specialişti din întreaga lume care încearcă să reintroducă această afecţiune în Manualul Statistic de Diagnosticare al Tulburărilor Mintale.

Melancolia a fost descrisă prima oară înaintea erei noastre, de cercetătorul grec Hippocrate, care a consemnat boala "temerilor şi a depresiei". La sfârşitul secolului al XX-lea, oamenii de ştiinţă au tăiat această problemă psihică de pe lista tulburărilor mintale.

Totuşi, în practica medicală, psihiatrii au fost nevoiţi să stabilească diagnostice şi să prescrie tratamente pentru formele uşoare sau severe de depresie la pacienţii care prezentau semne asociate cu melancolia.

Tratarea melancoliei trebuie să difere de celelalte forme de depresie

Profesorul Gordon Parker susţine că este periculos să prescrii medicamente pentru depresie pacienţilor care suferă de melancolie. Această afecţiune răspunde doar la tratamentele cu anumite tipuri de antidepresive sau la terapii pe bază de electroconvulsii, scrie cotidianul britanic "The Telegraph".

Totodată, Parker atrage atenţia că tratarea pacienţilor melancolici cu psihoterapie şi consiliere nu ajută starea lor mintală, ceea ce favorizează creşterea numărului tentativelor de suicid în rândul bolnavilor.

"Considerăm că melancolia este o afecţiune distinctă care necesită tratament diferit faţă de celelalte forme de depresie pe care putem să le identificăm", explică Gordon Parker, potrivit "The Telegraph".

Află ce se întâmplă cu persoanele “bolnave de melancolie”, pe adevărul.es

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite