Platforma Cutera elimină imperfecţiunile pielii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai sofisticate aparate de estetică nonchirurgicală destinate tratării pielii cu probleme este platforma Cutera-XEO care, de câteva luni, se găseşte şi în cabinetele din România.

Acest aparat a fost creat prin însumarea a trei tehnologii nonchirurgicale: lumina intens pulsată (sistemul IPL), ce acţionează la suprafaţa pielii, laserul Genesis, care pătrunde în profunzimea dermei, şi razele infraroşii (sistemul Titan, o metodă mult mai performantă a conceptului 3D de reîntinerire a pielii). Prin urmare, este un aparat multi­funcţional ce are capacitatea de a elimina orice imperfecţiune de la nivelul epidermei, fără a lăsa urme.

CoolGlide distruge venele dilatate

Este un tratament noninvaziv ­care are rolul de a estompa dilataţiile venoase cu diametrul de maximum 3,5 mm, situate la nivelul feţei sau membrelor inferioare. Acest sistem funcţionează prin emiterea de impulsuri de energie luminoasă care ­coagulează sângele din vene şi distrug vasul dilatat. Pentru a obţine rezultate optime, sunt necesare ­două-trei şedinţe.

Lifting fără bisturiu

Îmbunătăţirea aspectului pielii se poate realiza în doar patru şedinţe cu ajutorul tehnologiei ­Titan, un sistem revoluţionar de reîntinerire a pielii.

Studiile au arătat că acest aparat are o eficienţă dublă faţă de orice altă metodă nechirurgicală de lifting. Asta deoarece este o metodă care foloseşte lumina ­infraroşie pentru a întinde pielea. Acţionează prin încălzirea dermei şi, implicit, prin contractarea fibrelor de colagen. Potrivit dermatologilor, nu există pericolul apariţiei arsurilor, deoarece faza de încălzire alternează cu una de răcire. Aparatul poate întinde pielea de pe faţă, de pe abdomen sau de pe braţe.

Cine nu îl ­poate folosi

Orice tratament cu platforma ­Cutera se face în urma unei discuţii cu medicul dermatolog. În cadrul acestei consultaţii se vor trece în revistă afecţiunile de care suferă persoana şi, totodată, se va întocmi o listă cu medicamentele administrate în ultimele trei luni. Aparatul nu este recomandat femeilor însărcinate şi persoanelor bolnave de cancer.

De asemenea, medicul poate refuza tratarea persoanelor tatuate sau care au implanturi în zona supusă intervenţiei. Deoarece ­rolul acestui aparat este de întârzia îmbătânirea, se recomandă repetarea procedurilor o dată la şase luni sau la un an, în funcţie de necesităţi. În acest mod, are loc resintetizarea colagenului şi elastinei.

Se face o curăţare ­riguroasă înainte

Tratamentele se aplică doar pe pielea perfect curăţată. De asemenea, la nivelul feţei nu trebuie să existe leziuni, pentru a se elimina imediat pericolul compromiterii rezultatului. După intervenţie, pacientul nu necesită îngrijiri speciale şi, prin urmare, poate pleca acasă şi îşi poate relua activităţile.

Contraindicaţie: Platforma Cutera nu este recomandată femeilor însărcinate şi bolnavilor de cancer.

Laserul «şterge» ridurile

Ridurile şi cicatricele lăsate de acnee sau de vărsat de vânt pot fi îndepărtate cu ajutorul laserului Genesis. De asemenea, acesta închide porii dilataţi, elimină roşeaţa şi petele maronii şi îmbunătăţeşte aspectul tenului afectat de noxe (de exemplu, de fumul de ţigară).

Acest laser acţionează prin stimularea fibrelor de colagen şi de elastină din compoziţia naturală a pielii, care îi dau elasticitate şi, implicit, un aspect tânăr. Intervenţia durează între 30 şi 60 de minute şi sunt necesare între patru şi opt şedinţe de tratament, la un interval de trei sau patru săptămâni.

Tratamentele sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, iar efectele se observă imediat.

Specialistul nostru
Dr. Oana Clătici
medic dermatolog

Platforma Cutera este o tehnologie nonablativă, mai exact, efectul tratamentului nu este asociat cu leziuni deschise sau cu răni la suprafaţa pielii. Platforma ­Cutera se recomandă pentru obţinerea unui aspect sănătos şi frumos al pielii şi pentru că nu necesită o zi liberă de la serviciu pentru recuperare.

Pacientul îşi poate relua activitatea din momentul în care părăseşte cabinetul. Alături de corectarea problemelor pielii, ­Cutera ajută şi la eliminarea definitivă a părului nedorit.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite