Se pot depune proiecte pentru spaţii verzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se pot depune proiecte pentru spaţii verzi
Se pot depune proiecte pentru spaţii verzi

Prima sesiune a „Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi“ începe astăzi. Autorităţile locale pot depune dosare pentru înfiinţarea sau reabilitarea parcurilor, scuarurilor şi aliniamentelor plantate.

VEZI AICI GHIDUL DE FINANŢARE PENTRU SPAŢII VERZI

Sesiunea de depunere a dosarelor se va încheia la 12 octombrie.  Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) alocă acestei sesiuni peste 92 de milioane de lei.

Programul se adresează autorităţilor publice locale ce aplică voluntar pentru realizarea sau reabilitarea spaţiilor verzi.

Banii alocaţi de AFM vor fi sub formă de finanţare nerambursabilă. Fondurile vor veni eşalonat, pe durata de valabilitate a contractului de finanţare.

Potrivit ghidului de finanţare autorităţile locale din oraşele cu peste 100.000 de locuitori pot solicita de la AFM cele mai mari finanţări nerambursabile.

La 25 august, reprezentanţii Ministerului Mediului anunţau că vor organiza între 1 şi 15 septembrie o sesiune de depunere a proiectelor pentru amenajarea sau reabilitarea parcurilor din localităţi.

Finanţarea totală alocată în 2009 urma să fie de 200 milioane lei. Între timp, suma alocată, s-a înjumătăţit. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite