VIDEO Minunile geneticii: Pielea umană antiglonţ, din proteine de lapte de capră, creată în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piele umană suficient de puternică pentru a opri un glonţ? Da, se poate. Cercetătorii olandezi au combinat proteine din lapte cu piele de om, epiderma devenind astfel suficient de puternică pentru a face faţă un glonţ. Proteinele din lapte de capră sunt similare celor din pânza de păianjen - un material de zece ori mai rezistent decât oţelul.

"Este un lucru posibil, prin adăugarea în genomul uman a genelor cu ajutorul cărora păianjenul produce firele pânzei sale", au afirmat savanţii olandezi din cadrul Forensic Genomics Consortium de la Haga.

Cercetătorii au modificat genetic mai multe capre pentru a obţine un lapte bogat în acele proteine care oferă rezistenţă pânzelor de păianjen.

image

Printr-o procedură deosebită, laptele a fost, ulterior, transformat, într-un material de zece ori mai rezistent decât oţelul, scrie publicaţia britanică "The Daily Mail".

Acest material dur poate fi combinat cu epiderma umană pentru a obţine o piele suficient de puternică pentru a opri un glonţ, susţin cercetătorii olandezi din Haga, care au vrut să înlocuiască keratina din pielea umană cu proteinele din pânza de păianjen.

Procesul are loc în mai multe etape, prima durând cinci săptămâni, timp necesar pentru creşterea unui strat de piele adevărată în jurul unui fragment din pielea antiglonţ.

Deşi pare un şcenariu scos din filmele "science fiction" iar rezultatele testelor nu au fost perfecte, oamenii de ştiinţă olandezi spun că proiectul pare promiţător.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite