„Rabla“ pentru bicicliştii din Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Rabla“ pentru  bicicliştii  din Viena
„Rabla“ pentru bicicliştii din Viena

Primăria din Viena a anunţat introducerea unei prime de 70 de euro pentru renunţarea la o bicicletă veche şi cumpărarea alteia noi şi mai sigure, care să coste cel puţin 140 de euro.

Hotărârearea autorităţilor a fost luată în contextul creşterii semnificative a folosirii bicicletelor în capitala austriacă, informează AFP, citată de NewsIn.

Prima etapă: 500 de biciclete schimbate

“Obiectivul nostru este să încurajăm folosirea bicicletelor în oraş, îmbunătăţind în acelaşi timp securitatea cicliştilor printr-o mai mare calitate a bicicletelor aflate în trafic”, a spus adjunctul primarului, Rudolf Schicker.

El a adăugat că iniţiativa, ce vizează în primă etapă 500 de biciclete, ar putea fi extinsă, dacă se va dovedi un succes. Bicicletele vechi nu vor fi casate, ci reparate şi folosite de o asociaţie de reintegrare socială a deţinuţilor. Gradul de utilizare a bicicletelor în Viena a crescut cu 55% în ultimii trei ani. În prezent, bicicliştii vienezi parcurg zilnic 720.000 de kilometri, într-un oraş cu 1,6 milioane de locuitori, potrivit Institutului de Studii în Transporturi VCI.

Austria se numără printre ţările care derulează, de asemenea, programe de casare a maşinilor vechi. În primul semestru al anului a acordat prime de 1.500 euro pentru casarea a 30.000 de autovehicule mai vechi de 13 ani şi pentru achiziţia unor autoturisme noi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite