„Casa Verde“ continuă până la 7 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Casa Verde“ continuă până la 7 august
„Casa Verde“ continuă până la 7 august

Numărul instituţiilor care au depus proiecte în prima etapă a programului a crescut în câteva zile de la 4 la 25.Valoarea proiectelor depuse nu se cunoaşte încă. Abia după finalizarea perioadei de depunere, acestea vor fi deschise şi analizate.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a extins prima etapă de depunere a proiectelor din programul „Casa Verde“ până la 7 august, informează NewsIn.

Dacă în prima săptămână a programului, numai patru unităţi administrativ-teritoriale depuseseră proiecte, până la 31 iulie numărul acestora a crescut deja la 25.

Programul subvenţionează montarea de panouri solare, turbine eoliene sau pompe geotermale, iar benefiaciarii sunt instituţiile publice, spitalele, căminele de bătrâni şi asociaţiile de proprietari.

Potrivit datelor AFM, au fost depuse proiecte „pentru cele două categorii de beneficiari, conform Ordinului nr. 565/2009“, respectiv pentru clădiri publice sau pentru asociaţiile de proprietari sau locatari. „Vor fi admise inclusiv proiectele ce au ca dată a poştei 7 august 2009“, precizează AFM.

Evaluarea, în funcţie de numărul proiectelor

Prima etapă, care trebuia iniţial să se deruleze în perioada 15-31 iulie, are alocate 150 milioane lei, iar cea de-a doua etapă, ce va avea loc între 1 şi 15 septembrie, are un buget de 160 de milioane de lei. 

„Valoarea proiectelor depuse nu se cunoaşte deocamdată. Abia după finalizarea perioadei de depunere, acestea vor fi deschise şi analizate. Procedura de analiză şi evaluare va dura în funcţie de numărul proiectelor depuse”, potrivit AFM.

Preşedintele instituţiei va numi Comisia de analiză, ce va verifica documentele prezentate de solicitant şi va formula propuneri privind eligibilitatea instituţiei.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite