VIDEO Apele Greciei ascund un oraş foarte vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Apele Greciei ascund un oraş foarte vechi
VIDEO Apele Greciei ascund un oraş foarte vechi

Ruinele celei mai vechi aşezări umane scufundate se află în largul Greciei, potrivit publicaţiei „MaxiSciences“.

Este vorba despre Pavlopetri, un sit descoperit în 1967, dar pe care arheologii au început abia acum să-l exploreze. În largul costelor peloponeze, în Grecia, scafandrii arheologi au început cercetarea oraşului înghiţit de ape. Potrivit arheologului britanic Nic Flemming, de la Centrul Naţional pentru Oceanografie, Pavlopetri este cea mai veche aşezare scufundată cunoscută până în zilele noastre.

În Pavlopetri, totul este foarte bine conservat: străzile, portul, clădirile şi cimitirul. Cercetătorii estimează că oraşul s-ar întinde pe 100.000 de metri pătraţi. Descoperit în 1967 de către Flemming, Pavlopetri nu a făcut până acum obictul unui studiu arheologic aprofundat. Recent însă, o echipă de cerectători, coordonată de arheologul Jon Henderson de la Universitatea din Nottingham, a reînceput explorarea sitului. Rezultatul: jumătate din oraş a putut fi cartografiat.

Vasele neolitice găsite în ruinele fostei aşezări omeneşti arată că oraşul are în jur de 6.000 de ani. Vestigii ale navelor maritime găsite pe fundul mării stau mărturie că Pavlopetri a fost un oraş portuar şi comercial. Pentru arheologi, activitatea seismică a stat la originea dispariţiei acestui oraş.



Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite