VIDEO Râul Doamnei a ajuns covor de PET-uri după ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Râul Doamnei a ajuns covor de PET-uri după ploaie
VIDEO Râul Doamnei a ajuns covor de PET-uri după ploaie

Peste zece tone de PET-uri au plutit pe râul Doamnei, din judeţul Argeş. Ploile din ultimele zile au adus cu ele toate gunoaiele lăsate în urmă de localnicii şi de turiştii din nordul judeţului.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Argeş şi cei ai Direcţiei Apelor se arată nepuincioşi în faţa dezastrului. Nu au putut decât să constate şi să aştepte ca apele să se retragă pentru a putea strânge tonele de gunoie aduse de ape.

Autorităţile dau vina pe cetăţeni

Comisarii Gărzii de Mediu Argeş au mers la Barajul Godeni pentru a constata dimensiunea dezastrului ecologic provocat de lipsa de civilizaţie a celor care aruncă gunoiaele în apropierea albiilor râurilor.

În urmă cu două zile, pe Râul Doamnei curgeau mii de sticle din plastic şi gunoiae.

Un peisaj dezolant în faţă căruia autorităţile ridică din umeri. „Ştim cine sunt vinovaţii, în primul rând turiştii şi apoi cetăţenii care îşi aruncă gunoaiele oriunde.

Toate PET-urile au fost aduse de viiturile din ultimele zile şi s-au strâns în barajul de la Godeni. Suntem neputincioşi în faţa acestui dezastru”, spune directorul Gărzii de Mediu Argeş, Ioan Ene.

Direcţia Apele Române Argeş Vedea va aduna oamenii şi vor ecologiza această zonă, dar numai după două săptămâni, când apele se vor retrage.

Comisarii Gărzii de Mediu şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale „Apele Române“ spun că amenzile nu rezolvă problema.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite