Terapia cu ozon fortifică organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ozonul, un gaz compus din trei atomi de oxigen, poate trata anumite afecţiuni uşoare şi dă rezultate excelente ca adjuvant în tratarea unor patologii mai grave. Principalele indicaţii ale terapiei cu ozon sunt bolile reumatice sau ortopedice şi deficienţele sistemului imunitar.

Terapia constă în injectarea subcutanată, intramusculară sau intraarticulară, în funcţie de patologie şi de zona afectată, a unui amestec de „oxigen-ozon”.

Pentru stimularea imunităţii şi ca soluţie antiaging, medicul specialist va recolta o cantitate de sânge de la pacient, o va amesteca cu ozon şi o va reinjecta în organism printr-o procedură numită autohemotransfuzie.

Efectele imediate ale injectării cu ozon constau în uşurarea durerii, îmbunătăţirea răspunsului imun al organismului şi sporirea capacităţii de refacere a ţesuturilor lezate. Datorită efectului antioxidant al gazului are loc şi îmbunătăţirea generală a tonusului organismului.

Reduce durerea şi reface ţesuturile

> Dacă ai hernie de disc,  tratamentul cu ozon constă în injectarea unei cantităţi de gaz în porţiunea de coloană afectată. După injectare, imediat durerea se va atenua sau chiar va dispărea. Acest lucru se produce datorită proprietăţilor antiinflamatoare ale ozonului.

> În plus, injecţiile cu acest gaz scad contractura musculară şi, prin diminuarea inflamaţiei, se reduce şi compresia asupra nervilor, iar rezultatul este dispariţia durerii. Chiar dacă pacientul nu mai resimte durerea de la primele şedinţe, sunt indicate până la 12 episoade de injectare cu ozon pentru ca terapia să fie completă, iar efectul să dureze.

> Şi durerea produsă de alte afecţiuni, cum sunt gonartrozele, coxartrozele, artrozele scapulo-humerale, poate fi diminuată sau eliminată cu ajutorul ozonoterapiei. Modalitatea de tratament şi în cazul acestor afecţiuni este injectarea locală.

> Datorită efectelor antalgice, ozonoterapia este folosită şi pentru recuperarea sportivilor care suferă accidentări şi care nu pot avea perioade lungi de repaus până la reluarea antrenamentelor.

> Ţesuturile se refac mai repede sub acţiunea ozonului, care are proprietăţi antioxidante. De aceea, este utilă ozonoterapia şi pentru tratarea leziunilor musculare, dar chiar şi în recuperarea după infarct şi după atacuri cerebrale, favorizând refacerea arterelor.

Imunizează organismul împotriva virusurilor

Hemotransfuzia de sânge amestecat cu ozon este utilă în susţinerea organismului în lupta împotriva virusurilor şi bacteriilor. De asemenea, stimulează metabolismul în întregime, favorizează eliminarea toxinelor şi revigorează corpul.

De aceea, persoanele infectate cu virusul HIV ori cu virusuri hepatice virale sau care suportă tratamente cu citostatice pot apela la ozonoterapie ca modalitate de susţinere a organismului.

Ozonul acţionează împotriva virusurilor, împiedicând multiplicarea lor, şi favorizează purificarea organismului de compuşii toxici. În plus, prin proprietăţile lui antioxidante, ozonul activează şi factori antitumorali existenţi în corp, împiedicând formarea tumorilor.

Ozonoterapia creşte rezistenţa la efort şi capacitatea de memorare.

Rezultate bune în reducerea celulitei

Ozonul injectat în zonele cu celulită activează circulaţia sângelui şi, în acest fel, ajută la hrănirea ţesuturilor, deficitară din cauza presiunii pe care celulele adipoase mărite o exercită asupra microcirculaţiei.

Mai mult, ozonul favorizează refacerea fibrelor de colagen şi de elastină, afectate de înmulţirea necontrolată a celulelor adipoase, contribuind la refacerea fermităţii pielii. Reducerea celulitei se produce cu ajutorul ozonoterapiei şi datorită efectului de eliminare a toxinelor. Iar efectul estetic al terapiei se extinde şi asupra restului înfăţişării, ozonul având şi proprietăţi antiaging.

Beneficiu
Injecţiile cu ozon fluidizează sângele, asigurând o mai bună hrănire a ţesuturilor.

Contraindicaţii
Ozonoterapia nu este un tratament potrivit pentru persoanele care au afecţiuni precum hipertiroidie, hipertensiune, anemii majore sau leucemie.

Specialistul nostru
Dr. Radu Leon George
medic de familie
competenţă în fiziokinetoterapie
Clinica Leomedica

Recomandările terapiei cu ozon sunt extrem de multe, acest gaz putând fi folosit în aproape toate domeniile medicale. Cele mai cunoscute afecţiuni care pot fi tratate prin ozonoterapie sunt: afecţiunile reumatismale degenerative (gonartroze, coxartroze), afecţiunile  dermatologice, sechelele posttraumatice din sfera ortopedică, cât şi sechelele postinfarct şi postaccident vascular cerebral.

Prin procesul de detoxifiere, ajută în tratarea unor boli precum sindromul de colon iritabil, depresii sau afecţiuni renale. Se pare că se poate folosi cu mare utilitate şi fără niciun risc (deşi încă nu există studii finalizate care să ateste aceste rezultate) în terapia cancerului.

Rezultatele sunt bune şi în sfera esteticii medicale, ozonoterapia fiind folosită ca procedeu anticelulitic şi antiaging. Până acum, nu s-au descoperit contraindicaţii şi efecte secundare atunci când se face tratament cu dozele considerate standard.

image
image


Înainte de a începe terapia, medicul vă va solicita un set de analize

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite