Sturionii şi rechinii dispar din Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sturionii şi rechinii dispar  din Marea Neagră
Sturionii şi rechinii dispar din Marea Neagră

Aproximativ 222 de specii periclitate figurează în Cartea Roşie a Mării Negre. Activitatea umană are cel mai mare impact în ceea ce priveşte dispariţia vietăţilor marine, avertizează specialiştii de la Institutul de Cercetare Marină „Grigore Antipa“, din Constanţa (INCDM).

Printre speciile aflate în pericol se numără sturionii, rechinul de Marea Neagră, delfinul comun, stridiile, căluţul de mare şi scrumbia albastră, se arată într-un studiu realizat de reprezentanţii INCDM.

Poluarea, pescuitul comercial, invazia unor specii de peşti străine, schimbările climatice, activităţile militare şi de apărare sunt doar câţiva dintre factorii care afectează mediul marin.

Pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă vietăţile marine, INCDM şi agenţia „4 ACE“ va începe campania „Mesaje pentru Marea Neagră“.

Pentru derularea acestei campanii a fost creat site-ul www.mesajepentrumare.ro. Acolo sunt puse la vânzare mai multe produse cu preţuri ce variază între 5 şi 1.700 de lei.

Banii strânşi din vânzarea produselor vor fi donaţi INCDM pentru desfăşurarea proiectelor de salvare a Mării Negre. Campania este organizată în premieră. Va începe cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre, la 31 octombrie şi va dura un an.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite