Ştiri pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parada costumelor din materiale reciclabile Ziua Internaţională a Zonelor Urbane a fost marcată și la Arad de către preşcolarii de la Grădiniţa ,,Piticot“, care au făcut o paradă în

Parada costumelor din materiale reciclabile

Ziua Internaţională a Zonelor Urbane a fost marcată și la Arad de către preşcolarii de la Grădiniţa ,,Piticot“, care au făcut o paradă în costume confecţionate din materiale reciclabile. Fiecare costum a reprezentat câte un personaj din desene animate. Ziua Internaţională a Zonelor Urbane se desfășoară începând din 1949, în peste 30 de ţări.
Cât costă protejarea mediului

Investiţiile pentru politicile energetice în scopul evitării unor dezastre ireparabile asupra climatului ar trebui să se ridice la 10.500 de miliarde dolari până în 2030, la nivel mondial, potrivit unui raport publicat de Agenţia Internaţională pentru Energie .

Cea mai poluatoare centrală energetică din Europa

Comisia Europeană susţine că centrala termoelectrică Republika din Bulgaria, situată în apropierea oraşului Pernik, este cel mai mare generator de oxid de sulf din UE, informează Mediafax. Una dintre unităţile centralei a fost închisă în 2000, apoi redeschisă fără a fi recondiţionată. Republika emite circa 15.300 de tone de oxid de sulf pe an. Aceasta este urmată de o centrală din Polonia.

Peşti pe cale de dispariţie, scoşi la târg

Peste 50 de organizaţii de mediu din România au protestat ieri în faţa Ministerului Agriculturii faţă de decizia Guvernului ce vizează legalizarea pescuitului la sturioni, peşti aflaţi pe cale de dispariţie. La „Târgul de sturioni“, ecologiştii au adus cinci exemplare din această specie şi i-au îmbiat pe trecători să le cumpere la preţul de 30 de lei kilogramul.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite