Spirulina revigorează organismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spirulina revigorează organismul
Spirulina revigorează organismul

O algă care conţine atât elemente specifice regnului vegetal, cât şi regnului animal, spirulina este de ajutor într-o gamă variată de afecţiuni.

La nivel celular, spirulina are peste 280 de compuşi cu activitate biologică intensă, dintre care aminoacizi esenţiali, acizi graşi nesaturaţi de tip Omega 3 şi Omega 6 şi un conţinut mare de proteine de calitate: de trei ori mai mare decât carnea de porc, de două ori mai mare comparativ cu cel din carnea de vită şi de peste 1,5 ori mai mare decât conţinutul de proteine din soia.

Un amestec de elemente nutritive

Spirulina conţine şi o cantitate impresionantă de nutrienţi. Într-un gram de spirulină, există vitamine importante: B1, B2, B6, iar vitamina B12 şi betacarotenul deţin cel mai mare procent. De asemenea, spirulina se remarcă prin conţinutul de clorofilă (de 1.000 de ori mai multă decât există în alte vegetale), o cantitate însemnată de microelemente printre care: fosfor, calciu, magneziu, seleniu, fier, zinc, iod şi numeroase enzime.

Spirulina este o hrană bună pentru creier, deoarece creşte puterea de concentrare şi stimulează capacitatea intelectuală.

Purifică organismul

S-a constatat că spirulina are efecte de tonifiere şi de purificare a organismului, fiind benefică pentru eliminarea toxinelor din corp. Convalescenţii şi anemicii, care au un organism slăbit, dar şi persoanele care au o digestie dificilă ar trebui să urmeze un tratament cu spirulină, pentru că aceasta se digeră foarte uşor şi este absorbită cu uşurinţă de organism.

Datorită conţinutului ridicat de proteine, spirulina se recomandă cu precauţie în bolile de rinichi şi de stomac.

Indicată în afecţiunile cronice

image

Măştile cu spirulină hrănesc şi împrospătează pielea



În cazul persoanelor care suferă de diabet, hipoglicemie, cancer, de hepatită, dar şi cazul supraponderalilor, tratamentul cu spirulină poate fi de ajutor. Specialiştii recomandă un consum zilnic de 8-10 comprimate cu spirulină sau de 4-8 capsule, doză care revigorează întregul organism.

Terapia durează 30 de zile, iar după 10 zile, tratamentul se poate relua la recomandarea medicului curant. Profilactic, se recomandă 6-8 comprimate pe zi. Aceeaşi doză grăbeşte procesul de recuperare după traumatisme, fracturi şi după operaţii. Vârstnicii care suferă de mai multe boli asociate şi au o imunitate scăzută se refac cu ajutorul unui tratament cu această algă. Bolnavii de diabet care urmează o cură cu spirulină sunt protejaţi de complicaţiile pe care această afecţiune le produce: gastrite, ulcere varicoase, orbire sau chiar blocaj renal.

Combate oboseala

Tratamentul cu spirulină este indicat în perioade îndelungate de efort fizic şi intelectual. Substanţele active din această algă cresc rezistenţa organismului la efort prelungit şi combat efectele stresului. S-a constatat că persoanele care urmează o cură cu spirulină au putere sporită de muncă şi resimt mai greu oboseala.

Beneficiu

Pentru că nu este toxică, spirulina poate fi administrată de la vârsta de un an.

image

Specialistul nostru


Dr. Ruxandra Constantina
medic de familie, competenţă în apifitoterapie

Graţie compoziţiei sale, bogată în proteine, aminoacizi, polizaharide, vitamine, minerale, hormoni vegetali, enzime şi pigmenţi biologic activi, spirulina are acţiune detoxifiantă, energizantă, antianemică, stimulează creşterea şi memoria, previne îmbătrânirea timpurie şi accelerează refacerea postoperatorie.

image

Spirulina tratează o gamă largă de afecţiuni: anemiile cu deficit de fier, bolile inflamatorii cronice (hepatite acute şi cronice, TBC, bronşite cronice, SIDA), colecistitele, ulcerul gastric şi duodenal, colitele, afecţiunile maligne (cancer de colon), inflamatorii şi degenerative, miopia progresivă şi cataracta.

În scop curativ, doza pentru adulţi este de 1,6-3 g pe zi, administrată cu 30 de minute înainte de masă. După 30 de zile, se face o pauză de 10 zile sau se trece la doza de întreţinere: 1,2-1,6 g pe zi, în două-trei prize egale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite