Săptămâna curăţeniei în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săptămâna curăţeniei în Delta Dunării
Săptămâna curăţeniei în Delta Dunării

Săptămâna curăţeniei în Delta Dunării a debutat cu o acţiune de igienizare în zona Sulina şi va continua până la data de 4 septembrie.

Astăzi, angajaţii Administraţiei Rezervaţiei Delta Dunării vor curăţa zona canalului Mila 36 şi zona economică a Grindului Chituc.

Fără ATV-uri în Deltă

Miercuri, o echipă de agenţi ecologici se va deplasa în dreptul localităţii Corbu, iar o alta va igieniza traseul turistic numărul 13 din districtul Uzlina-Murighiol. Joi se va organiza o acţiune în localitatea Crişan, pentru curăţarea malului stâng al canalului Sulina şi a malului drept al Dunării Vechi. Ultima zi a săptămânii curăţeniei va fi dedicată zonei Sfântu Gheorghe.

„Ne-am bucura dacă fiecare vizitator care va veni în Deltă nu va dori cu orice preţ să plece acasă cu un braţ de nuferi, nu va dori să vadă de aproape cuiburile de păsări, mulţumindu-se să admire aceste monumente ale naturii de la distanţa care le oferă siguranţa existenţei şi nici nu va dori să intre cu maşinile şi cu ATV-urile pe plajele sălbatice ale rezervaţiei”, a declarat guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu.

Ziua  Rezervaţiei Biosferei  Delta Dunării este sărbătorită astăzi prin diverse acţiuni de igienizare. La 1 septembrie a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 983 din 1990, prin care Delta Dunării şi zonele învecinate au fost declarate Rezervaţie a Biosferei.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite