Parcul Retezat duce România spre topul minunilor lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Retezat duce România spre topul minunilor lumii
Parcul Retezat duce România spre topul minunilor lumii

Parcul Naţional Retezat a rămas în cursa pentru topul minunilor naturale ale lumii. Rezervaţia a trecut în următoarea etapă a competiţiei, figurând acum în „Top 77 minuni naturale ale lumii“.

Organizatorii concursului – Fundaţia New7Wonders – au anunţat că Parcul Retezat a rămas în competiţie, dar nu au făcut public locul pe care s-a clasat aria protejată din România. Dintre cele 77 de candidate rămase în cursă, la data de 21 iulie se vor alege cele 28 de finaliste. Desemnarea acestora se va face de către un comitet de experţi internaţionali. Ultima selecţie va fi făcută pe baza voturilor acordate prin internet, iar rezultatul final – „Cele şapte minuni naturale ale lumii“ – va fi aflat abia în anul 2011.

Parcul Retezat este singurul obiectiv natural din România care a fost selectat pentru a participa la concursul internaţional, ce a inclus în faza iniţială 440 de nominalizări.

Citiţi mâine în „Adevărul“ care sunt beneficiile şi potenţialele deservicii pe care le aduce trecerea Parcului Retezat în următoarea fază a competiţiei.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite