Remedii naturale pentru disfuncţiile sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât femeile, cât şi bărbaţii pot fi afectaţi de disfuncţiile sexuale, care apar la vârste diferite. Aceste probleme pot fi soluţionate cu ajutorul remediilor afrodiziace, care nu au efecte secundare. Infuziile, vinurile medicinale, uleiurile volatile se numără printre ele.

Fie că este vorba de impotenţă, adică de incapacitatea bărbatului de a îndeplini actul sexual, fie că este vorba de orice fel de problemă apărută în timpul actului sexual, leacurile naturiste sunt o soluţie eficientă dacă deficienţele apărute au o cauză organică sau psihică.  

Rozmarinul, «elixirul ­tinereţii»

În medicina tradiţională, rozmarinul ­este cunoscut sub numele de „elixirul tinereţii". Datorită compoziţiei sale chimice, această plantă aromatică are efect afrodiziac, îmbunătăţind considerabil circulaţia sangvină la nivelul organelor sexuale. Maceratul de rozmarin face minuni. Se prepară din 20 de grame de frunze uscate, care se adaugă într-un litru de alcool de 70 de grade. Amestecul se lasă la macerat timp de o săptămână, după care se strecoară. Zilnic, se ia câte o linguriţă din acest tonic, un interval de 15 zile pe lună. Adăugată într-un pahar cu vin roşu, aceeaşi doză are efect afrodiziac rapid.

Vanilia ­stimulează ­dorinţa

Pe lângă aroma dulce, vanilia naturală are şi alte calităţi: îmbunătăţeşte activitatea sistemului nervos central şi combate disfuncţiile sexuale. Cocktailurile preparate pe bază de vanilie pură s-au dovedit afrodiziace imbatabile. Pentru prepararea acestora se folosesc următoarele ingrediente: o infuzie de hibiscus (obţinută din două linguriţe de plantă şi dintr-o cană cu apă clocotită, care se lasă la infuzat 15 minute), două batoane de vanilie măcinate, o ceaşcă de ciocolată caldă şi o lingură de miere. Infuzia, ciocolata şi vanilia se amestecă foarte bine şi se lasă să fiarbă, la foc mic, cinci minute. La final, se adaugă mierea, iar băutura se bea caldă, de trei-patru ori pe săptămână.

Mărarul, aliat feminin

Fitoterapeuţii spun că mărarul este un remediu util pentru ameliorarea stării într-un număr impresionant de boli. Astfel, seminţele de mărar sunt un afrodiziac dovedit atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Leacul conţine substanţe active care, în urma procesului de digestie se transformă în hormoni estrogeni, benefici femeilor. De asemenea, frigiditatea cronică se poate atenua consumând seminţele de mărar sub formă de pulbere obţinută prin măcinarea lor cu râşniţa de cafea. În acest caz, o cură cu câte trei linguriţe pe zi, administrate cu 15 minute înaintea meselor principale, îşi face efectul după primele cinci-şase zile. Mărarul verde cu seminţe cu tot, adăugat sub formă de mirodenie în salatele de crudităţi, combate disfuncţiile sexuale în cazul ambelor sexe. Terapia cu mărar este de ajutor şi atunci când se consumă câte o linguriţă de frunze, de patru ori pe zi, un interval de trei luni.
  
Mentă, busuioc şi cimbru,în amestec

O infuzie preparată din mai multe plante are un puternic efect afrodiziac datorită substanţelor active din compoziţie: menta este un tonic al sistemului nervos, busuiocul combate oboseala şi apatia, factori favorizanţi în cazul disfuncţiilor erectile, iar cimbrul, numit şi „iarba fericirii", stimulează apetitul sexual. În plus, ceaiul combate şi efectele andropauzei. Infuzia se prepară din două linguriţe de amestec din plante, care se infuzează în 300 ml de apă clocotită, zece minute. Se recomandă câte două căni de infuzie pe zi, un interval de trei-patru săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de zece zile.

Ardeiul iute, crud

Pe lista afrodiziacelor, ardeiul iute este o vedetă. Planta are în compoziţie capsaicină, care intensifică circulaţia sangvină locală. Se poate consuma crud, adăugat în mâncare sau sub formă de condiment (boia iute) folosit în diferite preparate culinare. Gustul iute poate fi atenuat mâncând o felie de pâine unsă cu ulei de măsline.

Specialistul nostru

Dr. Ruxandra ­Constantina, medic de familie competenţă în apifitoterapie reflexoterapeut.

În cazul femeilor, sunt recomandate plante ce reglează balanţa hormonală, prelungesc tinereţea biologică şi atenuează simptomele neplăcute ale menopauzei: zmeur, lemn-dulce, salvie, creţişoară. În vederea creşterii libidoului se recomandă plantele cu efecte relaxante, de combatere a efectelor stresului şi cu rol antidepresiv: lavandă şi sunătoare. În cazul ambelor sexe, brânca-ursului stimulează activitatea organelor genitale (ovarele şi testiculele) şi îmbunătăţeşte fluxul de sânge la acest nivel, având, deci, efecte afrodiziace. De asemenea, această plantă reglează balanţa hormonală şi ajută în caz de frigiditate sau de impotenţă (hormonală sau vasculară). Alte plante cu efect de combatere a problemelor sexuale sunt ghimbirul, Turnera aphrodisiaca sau damiana (plantă originară din America de Sud) şi ginsengul siberian.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite