Razia voluntarilor: un sac de gunoi pe minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razia voluntarilor: un sac de gunoi  pe minut
Razia voluntarilor: un sac de gunoi pe minut

Zeci de studenţi din toată ţara curăţă zonele de agrement Măgura şi Bereşti, din Moldova. Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a început ieri curăţarea zonelor turistice din preajma municipiului Bacău.

Acţiunea face parte din campania „Oraşul tău e CASA TA”. La eveniment iau parte 60 de studenţi voluntari din aproape toate centrele universitare din ţară.

„Oraşul Bacău este primul din Moldova, unde se desfăşoară această campanie şi al doilea din ţară după municipiul Petroşani. Campania se va încheia duminică şi sperăm ca la finalul ei băcăuanii să dea dovadă de o mai mare responsabilititate când vine vorba de păstrarea curăţeniei”, ne-a declarat Vlad Nuţu, coordonatorul proiectului.

Cu chiuveta la picnic

Tinerii s-au urcat în maşinile salubrităţii încă de la primele ore ale dimineţii, „înarmaţi” cu saci menajeri şi cu mănuşi.
Pe dealul Măgura, unul dintre locurile de picnic preferate de băcăuani, tinerii au descoperit o „colecţie” impresionantă de PET-uri, grătare ruginite părăsite de petrecăreţi, precum şi piese uzate de maşină.

„În doar jumătate de oră am gasit o vulpe moartă, un cauciuc şi o chiuvetă. Ştiu că această zonă este de referinţă pentru petrecerea timpului liber, dar să vii la grătar cu o chiuvetă este deja prea mult” ne-a declarat George Lozincă, unul dintre studenţii participanţi la acţiune.

Sacii voluntarilor s-au umplut rapid. „Strângem cam un sac pe minut şi, în ritmul acesta, vom epuiza rapid cei 1.000 de saci pe care i-am adus cu noi. Prin comparaţie, la Petroşani am strâns 800 de saci în trei zile”, a explicat Vlad Nuţu. „Studenţii ne-au ajutat foarte mult şi sperăm ca exemplul lor să fie urmat şi de ceilalţi cetăţeni”, ne-a declarat Ionel Floroiu, director Coordonator al Gărzii de Mediu Bacău.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite