Poliţia Deltei, modernizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braconierii împânzesc încă Delta, dar eforturile noii echipe de poliţişti încep să se vadă.Poliţia Deltei, care în luna mai a fost inaugurată în structura îmbunătăţită, arată că noile echipamente pentru combaterea braconajului sunt mult mai eficiente.

Guvernatorul Deltei, Grigore Baboianu, spune că, în forma nouă, Poliţia Deltei, alcătuită din angajaţi ai Poliţiei Române şi ai Poliţiei de Frontieră, lucrează mai cu spor, în primul rând datorită noilor echipamente de lucru.

Luna aceasta, echipele IGPR au ridicat, în vederea confiscării, 150 de kg de peşte (din care 50 de kg de sturion) şi 35 de setci, în lungime de 2.700 de metri.

Beneficiind de suportul aerian al Inspectoratului de Aviaţie Tulcea, poliţiştii spun că au survolat cu elicopterul şi în zone greu accesibile din Delta Dunării, respectiv în Periteaşca şi în Perişor.

Aici au fost depistate şi ridicate în vederea confiscării 28 de setci, în lungime de 1.150  de metri. De asemenea, la Perişor au fost găsiţi abandonaţi doi saci cu 50 de kg de sturion, păstrugă şi nisetru, specii la care este interzis pescuitul pe o perioadă de 10 ani.

„În perioada 22 – 24 mai, poliţiştii au confiscat de la braconieri  200 kg de peşte, un dispozitiv electric de pescuit, 42 de plase monofilament în lungime de 2.400 de metri, patru ambarcaţiuni, două motoare şi două rezervoare de combustibil. Valoarea bunurilor ridicate însumează 45.000 de lei“, mai arată datele IGPR.

Structura modernizată a Poliţiei Deltei cuprinde 100 de persoane din Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră, cu amplasamente pe fiecare braţ al Deltei Dunării – Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe, care sunt dotate cu 15 ambarcaţiuni rapide şi cu echipamente de depistare pe timp de noapte.

Poliţia Deltei a fost înfiinţată în 2006, când se afla în subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea. De la sfârşitul lunii mai, Poliţia Deltei, modernizată cu noi echipamente, a trecut în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cu această ocazie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a motivat alegerea de transfer a responsabilităţilor: „Consider eliminarea braconajului o acţiune extrem de importantă pentru Delta Dunării, de aceea ea trebuie să se facă printr-o coordonare şi cu măsuri la cel mai înalt nivel“.

Operare

Serviciul Poliţiei Delta Dunării are în arondare 14 posturi de poliţie comunale, amplasate pe fiecare braţ al Deltei Dunării – Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite