Risipă uriaşă de apă la Palatul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anual, forul legislativ plăteşte 1,7 milioane de lei pentru apa consumată.Instalaţia de climatizare aruncă zilnic la canal 1.000 de metri cubi de apă. Consumul de apă în fosta Casă a Poporului a crescut de nouă ori în ultimii patru ani.

Consumul de apă în clădirea Palatului Parlamentului a fost de 575 de mii de metri cubi la nivelul anului trecut. Costurile au fost de 1,7 milioane de lei, ceea ce echivalează cu cele pentru un oraş mai mic.

„Consumul de apă din 2004 a crescut de nouă ori până în 2008“, a declarat Alexandru Tănase, director al departamentului tehnic din Camera Deputaţilor, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, cea mai mare problemă o reprezintă infrastructura foarte veche. „Jumătate din reţeaua de conducte a imobilului este defectă. Conductele sunt foarte vechi şi sunt încărcate de calcar“, a explicat Tănase.

Din cei 150 de kilometri de conducte ce străbat Palatul Parlamentului, numai la 10,5 kilometri au fost făcute remedieri.

El a adăugat că cea mai mare consumatoare de apă este centrala de ventilaţie şi frig. „Modul în care centrala foloseşte apa este cel puţin hilar. Absoarbe apa, o foloseşte pentru tratarea aerului şi o varsă la canal, nu o recirculă“.

Aproximativ 1.000 de metri cubi de apă sunt consumaţi zilnic pentru instalaţia de climatizare.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite