Oamenii nu şi-ar schimba stilul de viaţă pentru a salva planeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii nu şi-ar schimba stilul de viaţă pentru a salva planeta
Oamenii nu şi-ar schimba stilul de viaţă pentru a salva planeta

Chiar dacă se arată îngrijoraţi privind încălzirea globală, oamenii nu se aartă dispuşi să-şi schimbe radical stilul de viaţă, potrivit unui sondaj realizat de Reuters.

Dacă ar fi rugaţi să renunţe la consumul de carne de vită sau la călătoriile cu avionul pentru a reduce astfel emisiile de CO2 şi a prelungi viaţa planetei, cei mai mulţi dintre noi ar spune un răspicat "NU".

Un sondaj realizat în rândul a 15 bărbaţi şi a 15 femei care locuiesc în centrul Londrei a scos la iveală faptul că de dragul protejării mediului, oamenii sunt dispuşi să facă doar mici concesii, de exemplu, să înceapă să recicleze obiecte.

"Încerc să minimalizez consumul de combustibili, dar nu aş putea renunţa la maşină", a spus Emerald Wijesinthe, un bărbat în vârstă de 42 de ani, care a participat la studiu.

Femeile, mai atente la mediu

Potrivit experţilor citatţi de Reuters femeile sunt cele care pot fi convinse cel mai uşor să-şi adapteze stilul de viaţa pentru a fi mai ecologic. Studiul a arătat că doar 30% dintre bărbaţi au spus că sunt dispuşi să îşi schimbe stilul de viaţă, faţă de 90% dintre femei.

"Femeile sunt mai dispuse să îşi schimbe comportamentul şi să fie mai econoame din punct de vedere energetic, în timp ce bărbaţii vor investi în aparatură mai eficientă, fără a ţine cont de cantitatea de energie pe care o consumă", a spus Sarah Darby, specialist de la Consiliul de Cercetare al Programului de Energie al Marii Britanii.

Potrivit experţilor citaţi de Reuters oamenii trebuie să fie motivaţi să-şi schimbe stilul de viaţă pentru a determina reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite