Masajul Tui Na echilibrează energetic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicile folosite în masajul asiatic stimulează capacităţile de autovindecare a organismului, terapia ajutând la armonizarea forţelor vitale din corp şi la echilibrarea energiilor.

Dacă în organism există un dezechilibru energetic, în anumite zone se formează unele „blocaje" la nivel celular, care duc la disfuncţii ale organelor şi ale circulaţiei sanguine, afectând într-un final starea generală de sănătate. Pentru a corecta aceste probleme, poţi recurge la masajul chinezesc Tui Na.

Acesta înglobează peste 300 de tehnici de masaj similare celor de tip european şi asiatic, precum şi tehnici de chiropractică şi de osteopatie. Însă, spre deosebire de alte metode de masaj, Tui Na se bazează pe mobilizarea energiilor către punctele reflexogene, eliminând blocajele meridianelor energetice şi reechilibrând funcţiile organismului.

Nu este indicat în caz de varice sau de fracturi

Manevrele utilizate în Tui Na pot fi destul de ferme şi uneori chiar dureroase. De aceea, masajul nu este indicat în cazul în care ai fracturi, luxaţii sau răni deschise, dacă suferi de varice ori de hernie de disc.

Contraindicaţie pentru această terapie au şi bolnavii de hepatită, de tuberculoză sau de cancer. De asemenea, masajul nu trebuie aplicat în zona abdominală în cazul femeilor însărcinate sau în timpul menstruaţiei. Dacă ai predispoziţie către alergii sau ai o sensibilitate crescută a pielii, este bine să specifici acest lucru terapeutului, deoarece acesta poate utiliza comprese sau uleiuri cu plante medicinale care îţi pot declanşa o reacţie alergică.

Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi digestia

Masajul Tui Na îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, elimină tensiunile musculare şi acţio-nează asupra organelor interne şi intestinelor, favorizând digestia. În plus, această tehnică poate fi folosită pentru reglarea ciclului menstrual şi pentru atenuarea durerii într-o gamă variată de afecţiuni, printre care nevralgiile, migrenele, durerile cervicale, lombare şi cele articulare.

De asemenea, masajul Tui Na poate fi utilizat, alături de o serie de exerciţii terapeutice, în terapia unui număr mare de afecţiuni ale sistemului muscular şi osos. Răceala, constipaţia, stările de nervozitate, ameţeala, insomnia sau miopia pot fi şi ele combătute cu ajutorul tehnicilor de masaj Tui Na. Însă acest tip de masaj poate fi folosit pur şi simplu pentru relaxare sau pentru armonizarea energiilor, în scopul menţinerii sănătăţii.

Acţionează direct asupra zonelor afectate

Într-o şedinţă tipică de masaj Tui Na, eşti aşezat pe o masă de masaj sau pe un scaun. După aceea, terapeutul stabileşte metoda adecvată de tratament. Apoi, el începe să facă mişcări energice direct pe piele, utilizând degetele, palma, antebraţul, cotul şi uneori chiar şi tălpile sau genunchii.

Presiunea se aplică timp de aproximativ 20 de secunde şi se concentrează asupra zonelor dureroase, punctelor de presopunctură, meridianelor energetice, muşchilor şi asupra articulaţiilor. Şedinţa durează în jur de 30 de minute şi, în funcţie de afecţiunea de care suferi, poate fi necesar să repeţi masajul săptămânal, timp de o lună.

Specialistul nostru
Dr. Ciprian Popescu
medic specialist medicină de familie competenţă acupunctură şi masaj

image

Termenul de „Tui Na" exprimă caracterul viguros şi practic al acestei metode terapeutice, „tui" însemnând „a împinge", iar „na" este echivalent cu „a apuca". Masajul chinezesc Tui Na este un procedeu medical care constă într-un ansamblu de manevre efectuate la nivelul pielii, ţesuturilor moi, muşchilor şi asupra încheieturilor, prin care se urmăreşte detensionarea musculară.

Se consideră că inducerea stării de relaxare la nivel fizic induce un confort psihic, ceea ce amplifică efectul procesului terapeutic în cazul a numeroase afecţiuni. Tui Na este un masaj recomandat atât copiilor, cât şi adulţilor, ce acţionează mai ales la nivelul energiei vitale a organismului, eliminând blocajele energetice.

După o şedinţă de masaj Tui Na, te poţi simţi fie relaxat, fie obosit, însă cu siguranţă vei fi plin de energie şi vei scăpa de dureri.

Pentru relaxare şi pentru menţinerea sănătăţii, este suficient un singur masaj la fiecare şase săptămâni.

Sfat

Nu este indicat să mănânci cu cel puţin o oră înainte de masaj.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite