Legea picnicului, cu restricţii la mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legea picnicului, cu restricţii la mici
Legea picnicului, cu restricţii la mici

Ministerul Mediului lucrează la normele ce vor obliga primăriile să amenajeze locuri speciale pentru ieşirile la iarbă verde. Cu sau fără bun-simţ, cei cărora le place să petreacă în aer liber vor fi nevoiţi să lase lună în urma lor. În caz contrar, noile sancţiuni îi vor arde grav la buzunar.

CITEŞTE ŞI:



În prezent, autorităţile de mediu lucrează împreună cu organizaţiile neguvernamentale la un proiect pentru o lege a picnicului, ce va obliga autorităţile locale să asigure condiţii adecvate celor care ies la iarbă verde, potrivit Izabelei Caragea, purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Mediului.

Noile norme au în vedere sancţionarea drastică a tuturor celor care lasă mizerie după petrecerile în aer liber, organizate pe spaţiile verzi.

„Picnicuri interzise în ariile protejate“

„De foarte mult timp aşteptăm nişte reglementări clare în acest sens”, spune Liana Buzea, preşedintele organizaţiei neguvernamentale de mediu Eco-Assist.

Deşi face parte dintre reprezentanţii societăţii civile care s-au zbătut pentru apărarea spaţiilor verzi din ţară, ea nu a fost consultată încă în legătură cu acest nou proiect de lege. Buzea susţine că un cadru legal pentru desfăşurarea picnicului trebuie să prevadă foarte clar interzicerea acestui tip de activităţi în ariile protejate.

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Mihail Fâcă, a spus că el nu susţine ideea sancţionării celor care participă la picnicuri şi nu-şi strâng gunoaiele, atât timp cât nu există spaţii special amenajate pentru ieşirea la iarbă verde.

„Eu sunt pentru amendă în momentul în care există o alternativă corectă. Nu aş fi încântat să îl amendez pe cel care nu-şi ia gunoiul acasă. Aş prefera să-l amendez când există un minimum de salubritate pe locul respectiv, o variantă prin care el să-şi arate gradul de civilizaţie”, a spus Fâcă.

De aceea, potrivit preşedintelui ANPM, în momentul în care autorităţile locale nu-şi vor face datoria, trebuie să fie acuzate pe baza unei legi clare.

image

Nu susţin ideea sancţionării celor care vin la picnicuri, atât timp cât nu există spaţii special amenajate pentru aşa ceva.

image


Mihail Fâcă
preşedinte Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite