Încălzirea globală înfometează 25 de milioane de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încălzirea globală înfometează 25 de milioane de copii
Încălzirea globală înfometează 25 de milioane de copii

Schimbările climatice ce se vor resimţi tot mai mult în următorii ani vor duce la crize alimentare fără precedent, cât şi la creşterea ameţitoare a preţurilor la alimentele de bază.

Penuria de grâu, porumb, orez ori soia va afecta grav peste 25 de milioane de copii de pe întreaga planetă, care vor suferi de foame sau se vor confrunta cu boli de nutriţie până la sfârşitul acestui secol, scrie „The Guardian“.

Dacă încălzirea globală se va manifesta în acelaşi ritm, vor fi afectate toate regiunile lumii, dar cele mai expuse zone vor fi cele din sudul Asiei şi din Africa Subsahariană.

Toate aceste informaţii se regăsesc într-un raport întocmit recent de International Food Policy Research Institute pentru Banca Mondială şi pentru Banca de Dezvoltare a Asiei, citat de „The Guardian“.

Copiii din anul 2050 vor consuma mai puţine calorii decât cei din anul 2000, se arată în raportul amintit, care este primul document ce prezintă efectele negative ale schimbărilor climatice asupra proviziilor de mâncare prin combinarea modelelor climatice şi agricole.

Câteva regiuni ale lumii, evidenţiate în raport, dau deja semne de vulnerabilitate din cauza lipsei de precipitaţii şi a secetei, fenomene determinate de schimbările climatice. În prezent, cele mai afectate state de pe glob sunt Kenya, Etiopia, Somalia şi Uganda.

De aceea, agenţia umanitară Oxfam a lansat recent un apel pentru deschiderea unui fond umanitar, de 9,5 milioane de dolari, pentru ajutorarea oamenilor din Africa de Est.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite