Împăduririle, blocate de incompetenţă şi birocraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Împăduririle, blocate de incompetenţă şi birocraţie
Împăduririle, blocate de incompetenţă şi birocraţie

Numai anul acesta fermierii ar putea accesa aproape 50 de milioane de euro numai pentru împădurirea terenurilor agricole: 23,8 milioane de euro de la stat, prin Administraţia Fondului de Mediu (AFM), şi alte 22,9 milioane de euro, fonduri europene alocate prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Pentru împădurirea terenurilor agricole degradate cu bani de la stat nu a fost depus niciun proiect până acum, iar pentru prima împădurire a terenurilor agricole cu bani europeni, ghidul de finanţare nu a apărut nici după mai mult de trei luni de amânări, din cauza neînţelegerilor dintre instituţiile publice implicate în realizarea acestuia.

Iniţial, programul de împădurire a terenurilor degradate ar fi trebuit să se deruleze între 7 şi 21 septembrie, dar Administraţia Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de depunere a proiectelor până la 30 septembrie. Demersurile birocratice îngreunează realizarea dosarelor de către solicitanţi.

„La 1 octombrie apare ghidul de finanţare“

În ceea ce priveşte prima împădurire a terenurilor agricole, fermierii n-au cum să acceseze încă fondurile structurale pentru că, din luna iulie, publicarea ghidului de finanţare a fost amânată în nenumărate rânduri din cauză că instituţiile responsabile (Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit - APDRP, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură - APIA, şi Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic şi de Vânătoare, aflate în subordinea Ministerului Agriculturii) nu au fost în stare să-şi repartizeze atribuţiile.

„Vă garantez că în maximum o săptămână va fi publicată pe site-ul nostru (www.apdrp.ro) forma iniţială a ghidului pentru această măsură.

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite