123 milioane de lei de la Guvern pentru proiecte de mediu ale autorităţilor locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
123 milioane de lei de la Guvern pentru proiecte de mediu ale autorităţilor locale
123 milioane de lei de la Guvern pentru proiecte de mediu ale autorităţilor locale

Ministerul Mediului a anunţat că Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi o Hotărâre de finanţare a 183 de proiecte aparţinând administraţiilor publice locale din toate judeţele ţării, în cadrul programului de realizare de spaţii verzi în localităţi, de 123 milioane lei.

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a argumentat că proiectele vizează dezvoltarea şi modernizarea spatiilor verzi din localitaţi şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate ori reabilitarea celor existente, iar realizarea acestora va duce la reducerea concentraţiilor de noxe din aer, creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora de standardele europene în domeniu.

"Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 123 milioane lei, iar sumele aferente sunt asigurate din Fondul pentru Mediu", se mai arată în comunicat.

Prin acest act normativ au fost aprobate proiectele selectate în cadrul Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi în sesiunea 3-31 ianuarie 2008 şi sesiunea 25 august - 5 septembrie 2008.

Ministerul a precizat că o nouă sesiune de depunere a dosarelor de finanţare pe acelaşi program este în curs de desfăşurare, termenul limită de depunere a dosarelor de finanţare fiind 12 octombrie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite